Vad händer på gynekolog?

Vad händer på gynekolog?

Ankomst för ett besök

Först ett besök till gynekologen är precis som ett besök till någon annan läkare. Kvinnan anländer och checkar in för hennes utnämning. Hon kommer att logga in och presentera sin försäkring information till bokhållaren, och kommer att ta en plats i väntrummet. Om hon är en första gången patienten, kommer hon också att få ett formulär att fylla ut om familjen sjukdomshistoria.

Prep arbete

Efter ett tag kommer en sjuksköterska och eskorterar kvinnan i en medicinsk kontor. Beroende på patienten, kommer sjuksköterskan be om ett urinprov och kan också ta lite blod. Blodprovet används för STD och kolesterol; ibland kan kontoret ge resultat i slutet av besöket. För kvinnor i fertil ålder, kan urinprovet visar graviditet. I alla kvinnor, kan urin visar svampinfektion, tarm sjukdomar och andra tecken på sjukdom. Sjuksköterskan ger patienten en pappers dräkt för läkarbesök. Efter att ha bytt, är patienten vägs, och blodtryck testas. Det kan också finnas en kort fråga och svar session om tidigare sjukdomar eller orsaker till detta besök. Sköterskan lämnar därefter och uppdaterar läkaren om vad som väntar.

Den Läkarbesöket

När läkaren kommer in, frågar hon följdfrågor och förbereder sin utrustning för gynekologisk undersökning. Det är nu dags att komma i läge - botten vid kanten av bordet, ben isär, fötterna i stigbyglarna. Innan du börjar bäcken examen, det finns en snabb kontroll av bröstvävnad för klumpar och oregelbundenheter som kan signalera cancerutveckling. Under bäcken examen, infogar en plast eller metall anordning som kallas ett spekulum i vaginalkanalen läkaren. Detta verktyg öppnar slidan så att läkaren kan ta svabbar för cellprov test, och tillåter också en bra bild av vaginal vävnad. Med hjälp av ett spekulum låter gynekolog se om det finns utväxter eller cystor på livmoderhalsen som behöver undersöka. Spekulum avlägsnas och gynekolog följer upp med en snabb två fingrar insättning för att känna den vaginala väggen för några dolda klumpar eller utväxter. Slutligen avslutar läkaren med en rektal undersökning, bestående av ett finger i anal hålrummet att överblicka för utväxter.

Slutet

I slutet, kommer sjuksköterskan in och talar om för patienten när man ska förvänta sig en uppföljande telefonsamtal förklarar några tvivelaktiga testresultat. Kontoret kan också avstå från prover eller recept för födelsekontroll eller andra droger. Ofta har sjuksköterskan färdig STD och blodprover, och kan ge en rapport om resultaten.