Hur konvertera VHS till DVD och komma förbi Macrovision

Hur konvertera VHS till DVD och komma förbi Macrovision


Om du har försökt att kopiera dina VHS-band till DVD och hamnade inspelning några konstiga blinkande signaler i stället för videoklippet har du officiellt stöter Macrovision kopieringsskydd. Macrovision fungerar genom att tillfälligt avbryta den lilla pistolen insidan av TV från att dra de vertikala linjer över skärmen som gör att du kan se din videobild. Lyckligtvis finns det ett par vägar runt detta.

Instruktioner

1 Bestäm om du vill använda en analog videokort eller en digital videokamera för att överföra dina VHS-band till DVD. En analog video capture-kort kan du köra analoga videosignaler direkt till datorn via den analoga videoinspelningskort och spela in analog video till ett digitalt format. Kontrollera med bhphotovideo.com eller någonstans kvalitet hårdvara säljs. Det finns många olika typer av analoga video capture kort, men de i allmänhet kostar under 65 £. Om du inte vill använda en capture-kort, kan du också konvertera VHS till DVD genom att helt enkelt spela in VHS-band på en digital kamera och sedan överföra det på din dator.

2 Anslut videobandspelaren till din analoga videoinspelningskort eller videokamera med en vanlig RCA anslutningssladd.

3 Starta videoinspelning program på datorn. Om du inte har någon video capture programvara, kolla nedan för en länk för att ladda ner en gratis video capture program som kallas WinAVI Video Capture. Om du använder din digitalkamera, ställa in videokameran till "VCR" eller "Playback" läget och tryck på "Record" -knappen på den digitala videokameran.

4 Tryck på "Play" på videobandspelaren och spela VHS band till antingen inspelningskortet eller digital videokamera. Låt VHS-band att spela igenom i sin helhet. Om du spelar på din digitalkamera, se till att din digitalkamera har tillräckligt med utrymme för att spela in alla dina VHS-band.

5 Tryck på "Stop" på videobandspelaren och på din fånga program eller digital videokamera när du är klar att spela in VHS-band. Om du använder fånga programvara, se till att spara videofilen någonstans du kommer att kunna komma ihåg. Om du använder en digital videokamera, måste du nu spela in nya bilder från din digitala videokamera till datorn med hjälp av samma skanningsprogrammet refererade tidigare.

6 Spola tillbaka filmen på den digitala videokameran tillbaka till början och ansluta din digitala videokamera till datorn med standard FireWire eller USB, beroende på vilket du föredrar. Börja videoinspelning programvara och börja fånga och tryck sedan på "Play" på din digitala videokamera för att börja spela in. Om du inte har någon fånga programvara, se nedan för en länk för att ladda ner WinAVI Video Capture gratis. Hoppa över det här steget om du använder en video capture-kort.

7 Ladda ner och installera DVD Flick, en helt gratis och enkelt program som låter dig koda och konvertera videofiler från datorn och bränna dem på en DVD. Se avsnittet Referenser nedan för en direktlänk. Du kommer att kunna titta på DVD i en vanlig DVD-spelare.

8 Kör DVD Flick. Leta upp videofiler som du tagit till hårddisken och dra dem till DVD Flick programmet. Klicka på "Skapa DVD" för att börja kodning.

9 Sätt in en tom DVD-skiva i DVD-brännaren. Luta dig tillbaka och vänta medan DVD Flick kodar dina filer. Detta kan ta en riktigt lång tid, och rekommenderar att du låter datorn stå över natten medan kodning. När kodningen är klar, kommer DVD Flick bränna dina videofiler till DVD.