Hur man: sten stenläggning

Hur man: sten stenläggning


Småsten finns på botten av flodbäddar där vattnet, över tiden, har avrundade de grova kanterna av småsten. Pebbles finns också medan gruvdrift för större material. De används för att bana vid poolen, bana eller annan dekorativ yta är släta, rundade stenar medan enheter kan belagda med bergkross från gruvor. En enhet skulle inte behöva en epoxi och härdare, men en steniga pool-däck skulle. Även om det är OK för stenar i en enhet för att flytta fötterna, du vill ha stabilitet när banar ett område där det kommer att bli mycket gångtrafik. Ytan måste vara torr innan.

Instruktioner

Epoxi stenbeläggningar

1 Svep konkret område av en uteplats, bana eller pooldäcket för att avlägsna löst skräp.

2 Kombinera hartset och härdare i en två-till-ett-förhållande för att bilda epoxi. Blanda epoxi i små satser tills du känner dig bekväm att arbeta med det.

3 Paint ett tunt skikt av epoxi på en liten yta av substratet.

4 Häll epoxi på ett sortiment av stenar ordnade i ett fack. Täck småsten väl; Men vill du inte extra lim sipprar ut när du sprida stenar.

5 bana en sektion av substratet med de epoxibehandlade småsten med användning av en murslev. Pebble Skiktet bör vara cirka 1,2 cm (1/2 tum) djupt eller lite mer.

6 Förbered en annan sats av epoxi och lägga till fler stenar.

7 Fortsätt att lägga ut stenar med murslev tills hela området har banat. Slät och trottoaren när du går. Du kanske tycker att det är lättare att kontrollera planhet genom att lägga en lång bräda över en sektion och inställning av vattenpass på brädan.

Grus stenbeläggningar

1 Förbered området som skall beläggas genom att ta bort tillräckligt med jord med en spade för att matcha den nya djup grus och småsten. Vanligtvis är en bas tillverkad omkring 20 cm (8 tum) djup med djupet av småsten inställda på ca 10 cm (4 tum) djup. Du kan behöva flytta smuts för att fylla i låga punkter och ta bort små högar.

2 Tamp ned i marken med vibrationsplattan, sedan kontrollera planhet. Fortsätt stampande eller göra justeringar tills enheten är nivån.

3 Line packad jord med ogräs / landskapet tyg för att förhindra att gräs växer upp genom gruset.

4 Dumpa grus bas på enheten eller området som skall beläggas.

5 Rake grus för att fylla i alla områden, använd sedan vibrationsplattan att packa gruset.

6 Täck grus med stenar och kratta dem jämnt över hela området.

7 Använd vattenpass för att se till att hela området är nivå.