1920 Guy frisyrer

1920 Guy frisyrer


1920 är ihågkommen för revolutionen i hårstyling som såg kvinnor kö på mäns frisersalonger att få sitt hår cut. Under detta årtionde, män hår styling var en enklare och mer traditionell affär, utan ryktet om Shingle bob eller Eton gröda. Men detta var en modern tid och män mode utvecklats till en mycket preparerade look, som hållit jämna steg med den skarpa kvinnliga bilden av 20-talet.

Skärande

Personlig presentation var mer formell på 1920-talet än det är i dag, och män skulle besöka frisersalonger ofta för klippning och rakning. Under detta årtionde, frisörer i Amerika blev mer reglerad med bildandet av de tillhörande huvud Barbers of America och National Association of Barber skolor. Med 20-talet ofta ihågkommen för sina utställningar av rikedom och ett parti livsstil, var på modet för män grooming förväntas vara oklanderlig.

styling

Den grundläggande utseende för män var en kort frisyr, lämnade lite längre på toppen. Ryggen och sidorna skulle skäras snyggt och nära, men inte klippt som en militär snagg. Med betoning på grooming, skulle kvalitet nedskärningar se halsen städat med en rakkniv. Ju längre toppen var slicked tillbaka för att stanna på plats med traditionell pomada, såsom Murrays. Denna stil var både yngre och äldre män i alla klasser, men välbärgade kunde ägna sig åt täta besök på de bästa frisörer för att säkerställa deras utseende stannade immaculate.

Ansiktshår

På 1920-talet, casual stubb var inte ett alternativ och frisersalonger alla erbjudna perfekt, rena våtrakning. Om du inte hade råd en våtrakning ofta, skulle du göra din egen klippning, men har en barberare rakning kanske en gång i veckan. Styret mustasch är en avgörande del av den populära 20-talet manliga karikatyr. Det är här mustasch odlas längre på vardera sidan, och det är ofta vaxat att sitta upp till formen av styret i ändarna. Film skurkar av eran är kända för tvinna deras vaxad och rullade upp mustascher.

Glamour

Den livsstil förknippas med det glada tjugotalet var bara för de rika och de få, men har påverkat mode sedan dess. Gangster stil kända gangsters, som Al Capone, är nu populärt för "20s temafester. Dessa män hade smarta kostymer, slätrakad ansikten och hår svepte på baksidan och sidan med pomada. Effekten av traditionell pomada, som genom the'20s ades vanligtvis med bivax och mineralolja i stället för björn fett, är att ge en något mörk och glansig utseende till hår. Denna polish måste återskapas om du vill ge ditt hår en äkta 20-talet ser ut. Rudolph Valentino hade en av de berömda slicked-back stilar av tiden, där håret satt tätt intill huvudet och hade en nästan våt glans.