Kommersiella däckslitageproblem

Kommersiella däckslitageproblem


Kommersiella däck används på tusentals av tunga lastbilar som reser landets motorvägar. Däckslitaget påverkas av faktorer såsom däcktryck, värme, mekaniska problem och vägförhållanden. Felaktig däckslitage orsakar problem som kan påverka säkerheten och bränsle körsträcka.

Däcktryck

Svulstiga däck förlorar sin elasticitet och är benägna att tårar, raster och punkteringar. Under inflation skadar sidoväggar, och genererar värme från vägfriktion som kan orsaka slitbanan att separera från däcket.

last~~POS=TRUNC

Med undantag av traktorns främre styrdäck, är alla däcken på en påhängstruck monteras parvis. När lufttrycket i ett däck i ett par är högre än den andra, är lastfördelningen mellan de två obalanserat, vilket resulterar i oregelbundet slitage till båda däcken.

mekaniska problem

Sneda axlar eller styrkomponenter orsakar däck för att spåra felaktigt, vilket resulterar i oregelbundna slitage mönster. Bromsar som har frusits ​​eller i behov av justering orsakar platta fläckar över ytan av slitbanan. Ovanliga mönster slitage är också orsakas av upphängnings problem, lösa eller slitna hjullager eller andra mekaniska problem.

vägförhållanden

Rough, grusvägar främja oregelbunden eller överdriven däckslitage på även de mest perfekt underhållna däck. Skräp och små stenar kan orsaka punkteringar eller tårar som skapar läckor och påverkar däcktryck.