Hur man planterar Anenomes

Hur man planterar Anenomes


Flesta anemon sorter blommar på våren, med undantag av japanska anemon som ger färg till hösten trädgården. Finns i flera olika färger, har anemon skålformade blommor som sitter bland frodig grönska. Den anemon är inte en sann kula, i stället den växer från en tuberös infästningssektion som lagrar de näringsämnen för plantan. Sugga våren anemon under hösten sex veckor före den första förväntade frost och sår falla anemon efter vårfrost faran är över.

Instruktioner

1 Fyll en skål med ljummet vatten. Blötlägg anemon knölarna i skålen från fyra timmar till över natten för att börja bryta sin dvala.

2 Sprid en till två inches av kompost över en väldränerad, full sol trädgård säng. Arbeta komposten i de översta 6 inches av jord.

3 Applicera en glödlampa gödningsmedel eller ett allmänt ändamål balanserad gödsel till trädgården sängen på etiketten rekommenderade mängden. Arbeta gödseln i marken strax före plantering.

4 Plantera anemon knölarna så toppen av knölen är 2 inches under markytan. Space knölarna fyra till sex inches isär i kluster av fem till sju växter.

5 Vatten knölarna omedelbart efter plantering, fukta jorden till en 6-tums djup. Vatten en gång i veckan därefter, bevara markfukt.