Så här redigerar en HTML-bild Karta i Ubuntu

Så här redigerar en HTML-bild Karta i Ubuntu


Bilder kartor är en metod för att skapa klickbara områden på en bild utan att använda tabeller. Koden använder koordinaterna i bilden för att definiera dessa områden. Modifiera en bildkarta på din Ubuntu-system är bäst hanteras inom själva koden. Även om detta kräver en viss förståelse av koden involverad i att skapa en bildkarta, kan det hanteras i valfri textredigerare eller webbredigeringsprogrammet Kompozer.

Instruktioner

1 Öppna din standardtextredigerare - antingen Gedit eller Kate kommer med operativsystemet beroende på om du kör Gnome eller KDE.

2 Kontrollera alla trasiga syntax eller taggar. En saknad konsol eller citattecken kan bryta hela kartan. Båda redaktörer färga din HTML så att det är lätt att säga attribut och inställningar från varandra - och om du missar en citattecken eller en slut fäste färgerna gör det lätt att urskilja.

3 Ändra din karta området attribut. Du kan lägga till alternativ text, ändra webbadressen (eller ställa in området inte att ha någon URL för området) och även ändra formen och koordinaterna för klickbara området.

4 Spara filen och öppna HTML-filen i webbläsaren för att testa ditt hantverk.

1 Gå till "File"> "Open File" och välj HTML-filen där din bild karta är kodad.

2 Klicka på "Source" bara för att visa HTML-koden på din sida. Du kan klicka på "Dela" fliken för att visa både HTML och förhandsgranskningen av din sida, men det kommer inte att visa "<karta>" HTML.

3 Ändra attributen för områdets på kartan som du gör med textredigeraren. Du kan ändra form, koordinaterna för din klickbara området, URL för länken (i förekommande fall) och målet för din länk.

4 Spara filen och förhandsgranska ändringarna genom att klicka på "F5." Detta kommer att öppna sidan i standardwebbläsare.