Vad är följden berättelse?

Vad är följden berättelse?


Den successions berättande, en biblisk text, är också känd som den "revisions Narrative." Berättelsen består av två delar; 2 Samuel 9-20 och en Kings 1-2. Texten i 2 Samuel 9-20 skildrar familjehistoria av kung David i Israel. Texten i 1 Kungaboken 1-2, där berättelsen har fått sitt namn, berättar följden av Solomon till Davids tron.

Funktioner

Det viktigaste inslaget i den familjehistoria av David är hans otuktiga union med Batseba (2 Samuel 11), ofta kallad "synd David" och dess efterverkningar. Efter "synd Davids", enligt McKenzie, var en tragisk händelseförlopp "vraket av en familj, liv, och nästan av ett rike." Det viktigaste inslaget i berättelsen om Salomos upphov till Davids tron ​​är att han får gudomlig godkännande genom prästen Sadok och profeten Natan. Enligt McKenzie, författaren till berättelsen "är fristående och mål, han låter ord och handlingar sina karaktärer berätta vad karaktärerna var Berättelsen rör sig snabbt och konsekvent, är det levande,. Det finns ingen fantastisk element, men historien är djupt religiös. "

Fungera

Enligt PK McCarter, i hans "II Samuel," följden Narrative fungerar som en ursäkt. Som McKenzie säger: "Dess författare var förmodligen en domstol skrivare av Solomon som fick i uppdrag att skriva historien om successionen för att visa att Solomon, den yngre sonen, var legitim efterträdare David."

Tidsram

H. Forshey i "Anchor Bible Dictionary," påpekar att traditionellt har forskare daterad successions Narrative till den 10: e århundradet BCE. Denna synpunkt ser berättelsen som "i huvudsak modern" med de händelser som berättas. McCarter argumenterar på ett liknande sätt, påpekar att "tillfälle för att begå berättelsen till skrivande var säkert en tid av kris eller fara, när stabiliteten i Salomos tron ​​hotades, och denna gång var med stor sannolikhet de första åren av hans regeringstid."

effekter

McKenzie, föreslår att denna berättelse, tillsammans med andra konton som finns i böcker Samuel och Kings "uppstod som ett resultat av utbrott av nationell historiemedvetande som måste ha följt uppförandet av Davids rike hela Israel och hans segrar. Detta var den period av nationella födelse och dess heroiska berättelser var säker på att återberättade med en ny blixt av stolthet och med en ny tro,. för de berättelser om HERRENS spar agerar för Israel "

Betydelse

Följden Narrative har stora litterära och historiska betydelse. Bibliska och klassiska forskare har hyllade denna text som en av de finaste bitarna av prosaisk berättelse i Främre Orienten. McKenzie säger att berättelsen är "allmänt beundrade som den största enskilda monument av israeliternas prosa berättelse, ja, ingen berättelse av jämförbar meriter känt innan det i någon litteratur i världen, och några Gk historiker kunde skriva så bra." Historiskt hävdar McKenzie att när man läser denna berättelse "en är i närvaro av David historia mer än i någon annan del av boken."

Teorier / Spekulationer

Bibliska stipendium har ett förnyat intresse för successions Narrative. Många äldre och accepterat, har teorier förts under granskning. Forshey påpekar att en "mer kritisk bedömning" av den historiska värde av tronföljds Narrative har börjat. Forshey theorises att det är möjligt att successions Narrative, och berättelsen heter däri, har en mer komplex historia än man tidigare trott av bibliska forskare.