Sage Herb Information

Sage Herb Information


Salvia, även känd som Salvia officinalis, är en aromatisk ört som används i matlagning och naturlig läkning. Ursprungligen från Medelhavet, är salvia nu finns i hela världen. Idag, salvia betyder "vis person" och namnet Salvia betyder "god hälsa."

Utseende

Sage Herb Information


Salvia, en träig perenn växt består av avlånga grågröna blad. Färgen på bladen är mörkare på toppen än på undersidan. Sage har en vidsträckt vana och kan nå upp till 2 fot i höjd. Tricolour salvia har vita och lila blad med inslag av rosa. Icterina salvia har guld och gröna blad och purpurascens har lila blad.

Växande

Sage Herb Information


Oavsett om du använder frön, skottsticklingar eller kron divisioner, är salvia kan växa från var och en av dessa. Vid plantering salvia, vara noga med att plantera den i ett område som tar emot massor av solljus och vara säker på att marken är väldränerad. Tung, alltför våt jord kan orsaka plantans rötter ruttnar. Växter ska vara placerade på minst 15 inches isär från varandra.

användningar

Sage Herb Information


Sage kan användas i livsmedel, såsom en fjäderfä fyllning, eller som krydda för kanin, fläsk och fisk. Ofta är salvia används som ett te genom stöpning bladen i varmt vatten. Salvia också används som ett naturläkemedel för klimakteriet och symtom förknippade med menstruation. Salviaolja, är emellertid toxiska och bör inte konsumeras.