candida diet

candida diet


Candida diet är en specialiserad diet används för att behandla överväxt av Candida albicans i kroppen. Symtom på candida överväxt inkluderar kroniska svampinfektioner, migrän, akne, kolhydratintolerans, nagelsvamp, och trötthet. Denna organism bor vanligtvis i samklang med andra mikroorganismer i vår mag-tarmkanalen och kan bli ett problem om miljön i kroppen kan överväxt.

Vad orsakar Candida överväxt?

Långvarig och upprepad användning av antibiotika verkar vara den största boven i att låta candida att frodas i kroppen. Bredspektrumantibiotika inte inrikta sig på specifika bakterier vid behandling av en infektion. De kommer att döda de dåliga bakterier som orsakar dig att vara sjuk, men kan också döda de goda bakterierna som håller candida från igenväxning. Stress och en kost rik på socker och förädlade livsmedel har varit kopplade till candida överväxt, liksom användningen av p-piller, enligt en artikel i Företrädes 5, volym 51 av "contraception".

Detox Diet Fas

candida diet


Detox fasen fokuserar på att ta bort alla livsmedel som förvandlas till socker och foder candida svampen. Livsmedel som elimineras omfattar frukt, alla bearbetade livsmedel, mejeriprodukter, stärkelserika grönsaker, nötter, alkohol, svamp, te och kaffe, bröd och alla typer av socker, enligt TheCandidaDiet.com. Läs livsmedelsmärkningen för hydrolyserade jästextrakt, dolda socker och sötningsmedel, såsom majssirap och hög majssirap. Efter två veckor kan du börja långsamt återinföra elimineras livsmedel en efter en.

Eliminering Diet Fas

Denna fas av dieten är låg sockerhalt och lägger till en ny mat i taget, enligt YeastInfectionAdvisor.com. Under denna fas är det tillåtet att återinföra icke-klibbig kolhydratrika livsmedel, börjar med baljväxter / bönor, quinoa, bovete och hirs. Frukter, potatis, ris och pasta är sedan återinföras, innan du lägger bearbetade livsmedel som framställts utan socker. Om du har en reaktion, såsom uppblåsthet, klåda eller illamående, eliminera mat och återinföra den i två till tre veckor. Detta innebär att maten kan fortfarande mata candida och måste undvikas längre.

Återpopulations Diet Fas

När du har upplevt tillräckligt candida die-off, det YeastInfectionAdvisor.com säger att det är dags att återupprätta din tarmfloran. Detta kommer att bidra till att förhindra ytterligare candida överväxt inträffar. Probiotika är recommendrd att lägga till "goda" bakterier tillbaka och kan hittas på din lokala hälsokostbutik. Medan du återupprätta din tarmfloran, fortsätter du att följa dieten. Du kan fortfarande uppleva reaktioner på vissa livsmedel. Om detta skulle inträffa, undvika den felande mat för två till tre veckor.

Mat att äta under dieten

Candida kost är en restriktiv diet för att hjälpa ditt tillstånd. Mat du behöver för att fokusera på när du följer dieten omfattar färska grönsaker, brunt ris, ekologiska och frigående kött, bur-ägg, kefir yoghurt och örter / kryddor. Denna diet är tung i protein tills din kropp tål kolhydrater och bearbetade livsmedel igen. Om du är gravid eller har problem med njurarna, tala med din läkare innan du följer denna diet program.

Långtidsbehandling

candida diet


Vissa livsmedel bör undvikas till varje pris, som sockerhaltiga livsmedel. Att äta mat så nära som möjligt till sitt naturliga tillstånd kommer att hjälpa kroppen att hålla candida svampen under kontroll. Candida är sällan livshotande organism, men att kontrollera dess tillväxt kan göra livet enklare och bekvämare.