Vad kan jag sätta på min staket för att hålla katter från att gå på det?

Vad kan jag sätta på min staket för att hålla katter från att gå på det?


Katter är ett populärt val av sällskapsdjur men för vissa människor kan vara en olägenhet, särskilt om de hoppar deras trädgård staket och därefter förstöra deras trädgård. Detta kan orsaka spänningar mellan grannar. Det är omöjligt att träna en katt för att stävja deras naturliga nyfikenhet och smidighet. Lyckligtvis finns det några enkla, humana sätt att avskräcka katter från försöker klättra över stängslet.

Tejp

Tionde Life Cats rekommenderar med dubbelhäftande tejp som avskräckande. De flesta katter inte gillar ytor som håller sig till sina tassar. Använder en stark dubbelsidig tejp för att köra längden av stängslet. Du kommer att behöva ersätta bandet ofta som damm, löv och regn kommer att minska sin effektivitet med tiden.

Hönsnät

Tillsats av kyckling tråd till toppen av stängslet för att skapa en krökt läpp kommer att göra det svårare för katter att klättra eller hoppa upp. Rulla ut hönsnät på marken bredvid staket och kapas till önskad längd med en tång eller avbitare. Linda den runt toppen av staketet lämnar en sektion som skjuter ut på den motsatta sidan av din trädgård. Fäst kabeln med stift, så att de trycks fast i staketet.

citrus dofter

Katter har en mycket stark känsla av lukt och kan avskräckas från stängslet område med hjälp av citrus dofter som citron, grapefrukt och apelsiner. Enligt petsinfoplace.com, katter ogillar också kryddiga dofter såsom kanel, cayennepeppar och senap. Försök att placera citrusskal eller gnugga kryddor på stängslet. Undvik att använda eteriska oljor som dessa kan vara giftiga för katter.

ljus~~POS=TRUNC reflektion~~POS=HEADCOMP

Om du har ett träd nära stängslet, gäng oönskade eller tomma skivor på vissa garn och överlåta dem från grenarna för att skapa reflexer är en effektiv avskräckande, föreslår brittiska fågelvänner. En annan ljusreflektion knep är att fylla vissa plastflaskor med vatten och placera dem runt omkretsen av stängslet. Detta kommer att resultera i katterna undvika området.

Folie

Folie arbetar också för att skapa reflexer. Dessutom, katter är främmande för att ljudet och struktur när de går på det. Helt enkelt svepa kök aluminiumfolie runt toppen av staketet och pressa på plats. Kontrollera regelbundet, särskilt på vintern, för eventuella revor eller revor.

Specialiserade produkter

Små plast spikar kan också användas för att stoppa katter från att gå på ditt stängsel. Dessa finns tillgängliga i fackhandeln eller plantskolor.