Hur man kan förbättra din Valdeltagandet med en Theraband

Hur man kan förbättra din Valdeltagandet med en Theraband


En del av balett svårighet kommer från betoningen på valdeltagandet. Från deras första balettklass, dansare arbeta för att öka deras deltagande. Många olika muskler är involverade i valdeltagandet, men det viktigaste är de sex djupa rotatorer: obturatorn internus, obturator externus, piriformis, Quad femoris, sämre gemelli och överlägsen gemelli. Du kan förbättra din valdeltagandet genom att stärka dessa muskler med en theraband. När du har rade dessa muskler, fokusera på aktivt vrida ut i varje balett rörelse. Sikta på att använda varje bit av valdeltagandet som höftstrukturen tillåter.

Instruktioner

1 Sitt på golvet och böj knäna så att fötterna ligga platt på golvet. Svepa theraband löst runt låren, strax ovanför knäna, och knyta ändarna i en knut så att din theraband blir en slinga. Hålla fötterna där de är, luta sig tillbaka på golvet. Engagera dina magmusklerna för att hålla din ryggrad förlängas. Öppna knäna mot motståndet i theraband när du andas ut. Andas in när du stänger knäna. Upprepa åtta gånger, försöker hålla rörelserna så smidigt som möjligt.

2 Tie ena änden av theraband till ett fast föremål, så nära marken som möjligt. Placera en stol nära denna fasta föremål så att när du sitter på stolen höger sida är närmast föremålet. Sitt på stolen, och knyta den andra änden av din theraband löst runt höger fotled. Andas ut och externt rotera benet genom att vristen uppåt och åt vänster och samtidigt hålla höger lår i kontakt med stolen. Andas in och återgå till utgångsläget. Utför denna rörelse åtta gånger med höger ben och åtta gånger med vänster ben.

3 Sätt din theraband till ett fast föremål, så nära marken som möjligt. Gör en ögla i den andra änden av theraband och placera din högra vrist genom öglan. Knyt en knut för att säkra slingan. Stå vänd mot fäst och röra din spetsiga höger fot till vänster fotled, med höger knä vänd åt sidan. Om det är för mycket motstånd på bandet, närma sig den bifogade filen. Om det inte finns tillräckligt motstånd på bandet, mer längre bort. Räta ut höger ben, och peka din högra fot fram. Därefter, samtidigt böja båda knäna när du tar din högra fot tillbaka till utgångsläget. När du flyttar din högra fot, fokusera på att försöka få höger knä att komma åt sidan innan din fot återgår till sin position. Utför denna rörelse åtta gånger, sedan växla ben.