Hur man reparerar en venetiansk lampskärm

Hur man reparerar en venetiansk lampskärm


Venetian lampskärmar varierar i form och stil. En traditionell venetiansk lampskärm har en ovanlig shieldlike design. Skärmen är normalt täckt av dekorativa papper eller tyg. Den är fodrad med en neutral tyg liner och kanter skuggan beskrivs med eleganta trim. På grund av de olika skugga stilar som kan anses venetianska ursprung, allmänna lampskärm reparationer fungerar på de flesta.

Instruktioner

Hur man reparerar en Torn Shade

1 Ta bort lampskärmen och rengör det. Använd en liten borste eller vakuum med en mjuk borste för att ta bort damm och skräp.

2 Undersök tår. Om lampskärmen är fodrad och är i gott skick, och om du vill behålla den nuvarande skugga material, måste du reparera tår. Placera händerna på var sin sida av brottet och se om du kan få kanterna på tyg eller band tillsammans. Om du kan så kan du försöka att laga skuggan med tyg lim.

3 Sy en liten Överkastningssöm varje 1/2-tums längs tår så att tygerna bara börja att överlappa varandra. Detta kommer att hålla tyget på plats för limmet. Applicera en sträng av tyg lim längs slits kant. Använda den sida av pincett för att pressa lim i tygerna och tygerna i varandra.

Reparera en sönderrivet papper Shade

1 Klipp en bit onionskin papper som är så nära färgen på dina papper nyans som möjligt. Din onionskin patch bör vara samma form som den tår och från 1/8 till 1/4-tums bred.

2 Placera skugga framsidan nedåt så att sönderrivet papper är plant och att kanterna på tår är tillsammans.

3 Måla en linje av vitt lim längs båda sidor av tår på insidan av din lampskärm. Placera lök- hud papper i det våta limmet och måla en andra beläggning över löken huden. Håll lampskärmen i samma position tills limmet torkar. Limmet blir genomskinligt när det torkar.

Hur man reparerar en hopböjda

1 Ta bort lampskärmen och rengör den med en mjuk borste.

2 Leta reda på hopböjda. Ofta en trasig söm orsakas av försämring på grund av värme och ålder. Om tyget är fortfarande i gott skick kan du reparera sömmen.

3 Sy sömmen ihop med en mulen stygn över sömmen. Håll dina stygn små och jämn och tråden färgen ska smälta in i tyget.

Fästa Lösa Garnering

1 Ta bort och rengör skuggan med en mjuk borste. Hitta den lösa trim. Ofta om en del är lös, kommer andra sektioner lossnar liksom. Ryck i trim för att se hur säkert det är hela vägen runt lampskärm.

2 Ta bort eventuella lister som kommer att lossna i dina händer. Städa upp trim om du vill återanvända den och se till att du har tillräckligt med längd för att täcka hela skuggan.

3 Applicera en sträng av smältlim runt toppen av ramen eller på baksidan av klädseln. Arbeta ett par inches i taget. Börja trim vid en söm och håller klädseln på ramen med en tjur klipp.