Vad är Selmer Bundy saxofoner värd?

Vad är Selmer Bundy saxofoner värd?


För många saxofon spelare, Selmers är instrumenten mot vilken alla andra bedöms. En professionell kvalitet Selmer såsom Mark VI, en klassiker som tillverkades fram till 1960-talet, kan vara värt mer än £ 6500 om det är i toppskick. Nuvarande modeller, såsom Super Action 80 Series II, kan kosta nära till £ 1950. Eftersom professionell kvalitet instrument är så dyra, gör Selmer elev modell alt och tenor saxofoner under Bundy etiketten. Om du har hyrt ett band instrument, har du antagligen hyrt en Bundy.

Att köpa ett nytt instrument

Vad är Selmer Bundy saxofoner värd?


En ny Bundy säljs för ca £ 585. Fördelen med att köpa en ny horn är en försäkran om att det är i topp spelbart skick. Nya saxes finns från oberoende eller kedja musikaffärer som vill att du ska vara nöjd med ditt köp. De kan svara på frågor och kanske har någon på personal spela instrumentet för dig så att du kan höra hur det låter. Om du tar hand om horn, skydda den från repor och bucklor, och behålla den ursprungliga hals och munstycke, kommer du förmodligen att kunna sälja hornet för det belopp du har betalat.

Att köpa en begagnad Instrument

Vad är Selmer Bundy saxofoner värd?


Bra musikinstrument hålla sitt värde och kan även uppskatta tiden. Du kommer inte nödvändigtvis att spara pengar genom att köpa en begagnad Bundy. Liksom nya saxes, används de ofta tillgängliga på oberoende och kedja musikaffärer. En seriös återförsäljare kommer att ha checkat ut hornet och utvärderas dess spelbarhet, information de kommer att dela med dig. Du kan få bra erbjudanden på online-auktion webbplatser också, men titta på säljarens återvändande. Det är en bra idé att ha någon kunnig utvärdera horn när du får den. Du bör ha möjlighet att lämna tillbaka den om det inte är vad du vill. Begagnade instrument varierar kraftigt i pris, ibland kostar nästan lika mycket som ett nytt instrument, ibland mycket mindre. Räkna med att betala mellan £ 130 och £ 455 för en begagnad Bundy.

Var ska titta

Vad är Selmer Bundy saxofoner värd?


Förutom musikaffärer, kolla på nätet återförsäljare, online-auktion webbplatser och annonser (både tidningar och på nätet). Prata med bandet lärare på en elementär eller högstadiet; hon kan känna av musiker som ger upp saxofon eller handel upp till en högre kvalitet instrument.

Vad ska titta efter

Om möjligt, ta hjälp av någon kunskap om saxofoner när du plocka ut ett instrument, särskilt en begagnad. Förmodligen du ska ta musiklektioner, så att du kan fråga den person som du studerar. Leta efter ett horn som är fri från repor och bucklor. Det spelar ingen roll om en del av lacken saknas, så länge som en stor repa eller ding är inte orsaken. Tryck in alla nycklar för att testa sin fjäderverkan. Läder kuddar täcker tonhål och producera ljud; dessa kan spricka med tiden. En kvalificerad repar specialist kan ersätta slitna kuddar, justera nycklar och räta bucklor. Reparationer är inte billig, men de kan återställa en begagnad saxofon till bästa möjliga spelbart skick.