Hur man uppdaterar en Tile Bathroom Shower

Hur man uppdaterar en Tile Bathroom Shower


Om du är en gör-det-själv husägare som är ute efter en utmaning, ett jobb som du kan hantera ersätter kakel i badrummet dusch. Detta projekt kommer inte bara tillåter dig att uppdatera utseendet på ditt badrum, kan det också bidra till att förhindra eller stoppa vattenskador från en läckande dusch.

Instruktioner

1 Ta bort hårdvara från duschen. Detta inkluderar dusch, handtag och tvålkoppar.

2 Ta bort fogmassa mellan plattorna genom att inskränka på den med en 5-i-1 målarverktyg eller med ett verktyg som ett roterande Dremel-verktyg.

3 Börja på ena sidan av duschen och placera en spackel eller målare verktyg mot kanten av plattan. Knacka försiktigt med en hammare tills det är ungefär halvvägs under kakel, sedan bända kakel off. Upprepa detta tills du har tagit bort alla av plattan.

4 Applicera lim remover till väggarna (enligt tillverkarens anvisningar) och ta bort eventuella kvarvarande fogmassa på väggarna genom att skrapa den med en linjal verktyg och sedan slipa ner några ojämnheter.

5 Inspektera Wonderboard (stödskivan för plattor) för eventuella skador. Om det finns små fläckar som behöver lappas, fylla dem med spackel och sand ner dem. Om det finns stora områden av skador, eller Wonderboard har vattenskador, ta bort den panelen med en liten slägga och ersätta den. För att ersätta skadade paneler som har hårdvara i dem, markera fläckar på Wonderboard där hårdvaran kommer att installeras och skär fläckarna med en tigersåg med en metallblad.

6 Applicera thinset murbruk på bultarna och placera Wonderboard mot dem. Skruva Wonderboard i reglarna med cement ombord skruvar. Borra i skruvarna längs kanten av panelen var 8 inches och driva skruvhuvudena strax under ytan av Wonderboard.

7 Installera resten av panelerna på samma sätt, att hålla varje panel 1/8 "till 1/4" isär för att göra det möjligt att Wonderboard att expandera.

8 Täck sömmarna med glasfiber sömtejp.

1 Börja längst ner på väggen och använda en nivå för att markera var den första raden av plattor kommer att gå.

2 Applicera ett tunt lager THINSet murbruk över botten av Wonderboard där den första raden av plattor kommer att gå med en tandad spackel.

3 Tryck på första raden av plattor på plats över THINSet, med hjälp av distanser mellan varje platta. Tryck på plattorna stadigt på plats och låta dem att ställa in. Läs på förpackningen på thinset hur länge du behöver för att låta dem ställa.

4 Tile resten av väggen på samma sätt. Ge tid för kakel att ställa in.

5 Börja längst nedersta raden, och tillämpa injekteringsbruk på brickor med injekteringsbruk flyta. Håll flottören vinkelrätt mot brickan och skjut injekteringsbruk i mellanrummen mellan plattorna, ta bort distanser som du går. Låt injekteringsbruk att ställa in.

6 Torka plattorna med en fuktig svamp tills plattorna inte längre omfattas med dis från bruket.

7 Täta sömmarna med injekteringsbruk sealer.