Enkla mönster för att lära sig att sy

Enkla mönster för att lära sig att sy


Du kan göra enkla mönster för att lära sig sy från tidningen. Detta är ett utmärkt sätt att lära sig att använda mönster på enklast möjliga sätt. När du har lärt dig grunderna för framställning och användning enkla mönster, tillsammans med andra sömnad färdigheter, kommer du att vara redo att ta itu kommersiella symönster.

Tygkassar

En enkel tygkassar är ett bra första projekt för de nya till sömnad. Du kan enkelt göra det toto utan en kommersiell mönster, som det tar minimala färdigheter. Välj ett tyg som är tvättbar och lätt att arbeta med, såsom bomull eller bomullsblandning. Den fina tygkasse är att de kan göras i valfri storlek och många olika former. Experimentera med dessa element när du har gjort en eller två grundläggande toton. Mät märke och skär en tidning mönster för kroppen av hänger lös i en rektangulär form. Stift mönstret på tyget. Klippa två tygstycken runt mönstret. Klipp en lång remsa, cirka 15 inches lång och 2 1/2 inches bred för bandet. Sy kroppen tillsammans lämnar toppen öppen. Vik toppen av påsen till insidan och sy hela vägen runt. Sy längd och ändar bältet under 1/4 tum, för ett snyggt utseende. Hand eller med maskin sy ändarna på handtaget till toppen insidan av varje sida av påsen vid sömmen.

Rynkad kjol

Ett samlat kjol är lätt att göra. För nybörjare, använder resår för midjan, snarare än att sätta in en dragkedja och midjeband. Mät dina höfter och sedan dubbla bredden för en fullständig kjol. Om du vill ha en mer strömlinjeformad kjol, lägg bara 5 inches till höften mätning. Denna mätning kommer att vara längden av tyg du kommer att köpa. Skär tidningen hälften av mätningen bredd och mätning önskad längd. Vidta försiktighet om du väljer en tryckt tyg för din kjol. Om det går i en riktning, kommer du att behöva överväga hur din kjol kommer att skäras från tyget. Se till att slutresultatet kommer att ha tryck går i den riktning du tänker. Det är bäst att välja ett tyg mönster som går i alla riktningar, om du just har börjat. Skär två tygstycken, med hjälp av din tidning mönster. Med de två delarna tillsammans, höger fabric sidorna till insidan, sy en halv-tums söm på varje sida. Göra ett rör på toppen av kjolen genom att vika tyget till insidan och sömnad. Lämna en 3-tums öppning för att infoga det elastiska. Skär ett gummiband mätningen av midjan. Fästa en stor säkerhetsnål till slutet av den elastiska man arbetar det genom röret. Sy de två ändarna av elastiska tillsammans när den kommer ut den motsatta änden av röret. Hand sy röret öppningen stängd. Sy en fåll på botten av kjolen.

Filt

Fleecetyg är att mjukt material, i tyg butiker, på stora 60- och 70-tums breda bultar. Det ser likadant på båda sidor, vilket gör det lätt tyg att använda. Det spelar ingen ravel när man skär. Besluta om storleken på filten du vill göra. Skapa en tidning mönster för rätt storlek. Du kan behöva bandtidningssidor tillsammans för att nå storlek filt du vill. Stift mönstret på tyget och klippa runt den. Använd raka stift att vika under alla sidor, en tum. Sy längs innerkanten, hela vägen runt. Detta är ett stort projekt för en baby eller barns filt.