Design Idéer för eget badrum

Design Idéer för eget badrum


Oavsett om din badrum är liten eller stor, kan det sätt du designa din bad påverkar den totala effektiviteten av utrymmet. Innan du börjar designa din plats, komma med en lista över allt du vill inkludera, såsom en separat dusch. Göra en lista i förväg kommer att hålla dig från att lämna ut något och spara tid när du kommer upp med en arbetsplan.

Spara på rymd

Om badrum är liten, spara på utrymme när du planerar genom att välja designelement som inte tar upp mycket utrymme. Till exempel, istället för att använda en stor enda handfat och fåfänga skåp, prova att lägga en historisk hörnet diskbänk med en mindre fotavtryck. Lägg till en dusch i stället för ett badkar och dusch kombination, eller skapa extra lagringsutrymme där uppe runt taket eller genom att hänga objekt på krokar i stället för att stapla dem.

Öppna

Små utrymmen som badrum kan få trångt, men du kan öppna upp utrymmet med några viktiga designelement. I stället för slutna förvaringsskåp, använder öppna hyllor för att lagra handdukar och toalettartiklar. Prova ljusare färger på golv och väggar för att göra utrymmet ser större, och om du har pengar, lägga till ett fönster eller en uppsättning av takfönster för att få en bris och naturligt ljus i rummet. För en ännu mer öppen effekt, bannlysa sink-top röran för att under diskbänken, på en hylla eller i en garderob.

Lägg till information

Ge ditt badrum karaktär genom att lägga till detaljer. Hitta en uppsättning av gamla luckor att sätta på insidan av fönstren, istället för att installera glasblock. Välj en ovanlig bottenplatta eller gjutning med intrikata detaljer, eller skapa en mosaikgolv med en mängd olika kakel i olika nyanser av samma färg, såsom ben, ljusa vita och Ecru kakel. Lägg till information till dina väggar genom att installera pärla styrelse eller få färgglada med glas eller keramik väggplattor.

matcha det

Ett badrum ses som en förlängning av sovrummet, så gör det match. Välj färger för din badrum som kompletterar sovrummet. Fortsätt golv från sovrummet i badrummet om möjligt, eller välja golv i en liknande färg. Tänk på objekt i badrummet behöver inte matcha helt så länge som färgschemat är liknande. Måla ditt sovrum väggar en djup blå och dina badrum väggar en ljusare nyans.