Day of the Dead Grave dekoration idéer

Day of the Dead Grave dekoration idéer


"Dia de los Muertos" eller day of the dead är en traditionell mexikansk semester som firar avlidna nära och kära. Mellan 31 oktober och den 2 november de dödas själar återvända till sina familjer, som förbereder hem altare och dekorera gravar. Traditioner varierar från region till region, och dekorationer kan vara allt från enkla erbjudanden till otroligt komplicerade displayer. Ofta avlidnes barn eller spädbarn firas den 1 november och vuxna firas följande dag.

ringblommor

Tagetes är den traditionella grav dekorera blomma för Day of the Dead. Enligt mexikanska folklore, doften av ring lockar dödas själar. I vissa byar, stigar ringblommor leda åter själ från graven till familjen hem för att hjälpa den anda av den älskade hitta sin väg. Strö hela ringblommor eller kronblad på graven, sätta buketter i vaser eller hänga kransar och rep av ringblommor runt graven och gravsten.

Ljus och rökelse

Candlelight är en annan viktig aspekt av Day of the Dead grav dekoration eftersom anhöriga till den avlidne har ofta hela natten ljusvakor vid graven. Ljuset från ljusen och doften av brinnande kopal rökelse hjälp själar finna sin väg tillbaka. Dekorera graven med vaxljus och olje lyktor som ska användas under vaka.

Skelett och skallar

Skelett och skallar i synnerhet, är det centrala motivet för dag av de döda dekorationer. Leverantörer säljer färgglatt inredda sockerskallar som skall användas för ofrendas eller erbjudanden. Gör pappersdockor eller dockor från papper eller lera och tråd som visar skelett som dansar, spelar musik, cykla och andra livliga scener för att visa på graven.

Mat och dryck

Grave dekorationer ofta även omfatta genomarbetade mat och dryck. Om man antar att de dödas själar kommer att vara hungrig efter sin långa resa hem, familjerna föra favoriträtter till den avlidne till graven. Andarna konsumera kärnan i livsmedelsoffret och levande konsumera fysiska mat och dryck. Några vanliga livsmedel för att föra särskilda bröd som "pan de muertos" sockerskallar och andra godis, choklad, nötter, färsk frukt, mullvad, mezcal och några favoriter till den avlidne.

Bilder och tillhörigheter

Ett inramat fotografi av den avlidne älskade, tillsammans med bilder av helgon och prydnadssaker eller tillhörigheter till den avlidne, vanligen visas hemma altaret, men du kan också föra dessa poster till graven för dekorationer. Placera dem på graven omgiven av ringblomma kronblad och lyser med ljus och oljelampor.