Hur man bygger den främre änden av en 1965 Ford Mustang

Hur man bygger den främre änden av en 1965 Ford Mustang


Den främre hjulupphängningen ger stöd för vikten av bilen och motorn samtidigt som det ger bilen att styra utan drift eller dra i kraft. Tidiga Mustangs har en relativt enkel främre ände arrangemang. Med nya komponenter i den främre änden ökar säkerheten i bilen och gör Mustang mycket trevligare att köra. De nya delarna och detaljer kommer att återvända den främre änden att gilla nya funktion och utseende, och ombyggnad kan göras på en helg.

Instruktioner

1 Parkera bilen på ett jämnt underlag, ställ in nödbroms och plats stoppklossar bakom bakhjulen. Sätt på skyddsglasögon och arbetshandskar. Lossa muttrarna på båda framhjulen. Ta bort de två skruvarna för den övre stötbussn sedan bort de två bultarna för toppen chock bussnfästet. Ta bort fästet.

2 Placera en domkraft under den främre huvudtvär stöd och höja upp bilen så att hjulen är ca 4 inches från marken. Sänk bilen på domkraften placeras under stödpunkterna precis bakom framhjulen sedan bort ordet jack. Ta bort front muttrarna och hjul.

3 Lossa den främre spindeldammskydd genom att trycka på åsen med en skruvmejsel. Ta bort spindelmuttern Cottar stift, kronmuttern och brickan. Ta bort bromstrumman. Demontera bromsarna. Demontera bulten som håller hjulbromscylindern och koppla cylindern upp ur vägen. Ta bort de fyra bultar och muttrar för broms backer plattan sedan ta bort den.

4 Ta bort den nedre chock montera bultar. Den bakre muttern kan vara svårt att nå. Använd en lång uttag förlängning och kardanknut för att ta bort den. Dra ut de störningar genom toppen av stöttornet. Komprimera spiralfjädern med en spiralfjäder kompressor. Ta bort de två nedre fjäderkonsol muttrar och fjädern bör lätt lossna de övre bärarmarna och ut ur stöt fjäderben. Hantera komprimerade fjädern mycket noggrant. Packa våren och avlägsna fjäder kompressorn.

5 Ta bort vingla bar ändlänk bult och alla bussningar och brickor från båda sidor. Notera orientering och ordning av de fyra bussningar och fyra brickor. Ta bort de fyra skruvarna som håller krängningshämmare vid ramen och ta bort krängningshämmare. Ta bort Cottar stift från kronmuttrarna på de övre och nedre kulleder och Dragstång slut. Lossa muttrarna och ta bort dem. Använd en ättikslag gaffel och hammare för att bryta dragstång slut sedan nedre och övre kulleder lös. Ta bort styrspindeln. Ta bort de två sträv bar bultar i den nedre styrarmen och den stora strut muttern på framsidan av ramen sedan bort strut bar.

6 Skruva loss de två skruvarna på den övre styrarmen axeln. Det kommer att finnas flera mellanlägg på vardera änden av axeln. Dessa används för att ställa in camber och caster under inriktningen. Notera det exakta antalet shims och märka stackar "Driver" eller "passagerare", "Front" eller "Back". De måste installeras exakt som tas bort. Ta bort de övre styrarmen, axel, bussningar och brickor. Ta bort den nedre styrstavs mutter och lägre kontrollgruppen. Lossa låsmuttern från slips länkhuvuden. Ta bort dragstången slutar från styrstavarna. Räkna antalet varv som används för att ta bort varje dragstång ände.

1 Ta bort skruvarna för kulleder och kassera kullederna om du åter de övre och nedre kontroller.

2 Spraya alla delar, den inre stötfångaren och stöt torn, med lila Ström Cleaner och låt dem blöta. Skölj av dem med en slang och strålmunstycke eller högtryckstvätt. Se till att alla fett och smuts tas bort från alla vinklar och vrår. Lufttorka eller föna med tryckluft. Scuff alla delar med Scotch Brite kuddar. Sand alla rostiga områden och behandla med Prep & Etch. Låt torka sedan åter sand rostiga områden. Torka alla delar och områden ned med lack tunnare

3 Måla alla små delar lämpliga färger. Måla inre stötfångaren och stöt torn med svart chassi färg. Om återkontrollgrupperna, måla dem med svart chassi färg också. Låt alla målade ytor torka över natten.

1 Montera nya kulleder om du återkontrollgrupperna. Installera den övre styrarmen, axel, bussningar, tvättmaskin och bultar. Var noga med att ersätta alla shims i de ursprungliga positionerna som anges i demonteringen. Montera de nedre länkarmar och bultar. Installera nya slips länkhuvuden genom att vrida dem antalet varv registrerats under borttagning. Montera styrspindeln på kulleder. Sätt i dragstång slutar i knogarna. Byt ut alla kron muttrar.

2 Installera fjäderben stången på ramen med nya bussningar sedan på den nedre styrarmen. Montera krängningshämmare med nya monteringsbussningar på ramen. Installera nya ändlänk bussningar, brickor och muttrar från krängningsstång till den nedre styrarmen.

3 Pressa den nya fjädern med fjäder kompressorn. Montera fjädern med en ny fjädersäte och våren isolator. Upprepa proceduren på den andra sidan. Installera nya chocker och hårdvara. Montera hjulfästplattorna och cylindrar. Installera alla de bromsdelar. Packa rena hjullagren med fett och montera bromstrummor, lager, brickor och kron muttrar. Dra varje mutter och skruv till specifikationer, dubbelkolla varje mutter och skruv för rätt moment. Installera nya Cottar stift på kron muttrarna på de övre och nedre kulleder, styrstag slutar och spindelmuttrar. Montera spindelmuttern dammskyddet.

4 Sätt tillbaka hjulen och muttrarna på bilen. För en snabb kontroll av anpassning, snurra varje framhjul och spraya ett band av vit färg på trappstegen i mitten av däcket. Med hjul spinning, använd en spik och hålla den i färgen för att skapa en svart linje i färgen runt däcket. Vrida ratten för att korrigera orientering. Justera dragstången slutet för en rak kör föraren hjulet. Sedan, med ett måttband, justera passagerarsidan tie rod slutet för att uppnå samma mätning vid den svarta linjen för främre och bakre delen av däcket. Detta förfarande bör ha anpassningen tillräckligt nära för att få fordonet att en anpassning butik.

5 Justera bromsarna. Bleed bromsledningarna. Ta bilen från domkraften. Dra åt muttrarna till sista moment. Ta bort hjulklossar. ta bilen till inriktnings fartyg.