Hur man använder Musikinstrument med förskola barn

Hur man använder Musikinstrument med förskola barn


Musik är en del av livet med förmåner utöver bara underhållning. Det stimulerar sinnet och kroppen, och uppmuntrar hjärnans utveckling på ett unikt sätt. Förskolebarn kan dra stor nytta av exponering för musik. Även om du inte skulle förvänta sig någon förskola barn att utföra på alla instrument på en virtuos nivå, vilket ger dem möjlighet att interagera med grundläggande instrument kan vara både roligt och bra för dem, eftersom deltagande i musik bygger nya nervbanor. Eftersom förskolebarn saknar många grundläggande motorik, är det viktigt att introducera dem till musikinstrument tillgängliga för dem i deras utvecklingsstadium.

Instruktioner

1 Välj ett instrument som endast kräver grundläggande motoriska färdigheter för att producera en tillfredsställande ljud. För en förskola barn att njuta av att spela ett musikinstrument, måste han eller hon ha måttlig framgång med det utan att sätta ut en hel del ansträngning. Bra exempel är: inspelare, leksaks gitarrer, grundläggande pentatonisk klubba instrument, shakers eller annan grundläggande slagverk.

2 Bygg instrumentet med förskolan barn om ditt val uppmuntrar. Du kan ha barnet delta i uppbyggandet av vissa shaker-typ instrument genom att låta dem placerar frön, ris, bönor eller andra små föremål i plastbehållare såsom vattenflaskor eller film kanistrar.

3 Visa förskolan barn de mest grundläggande tekniker för att använda instrumentet. Om du har barn ställa upp med en klubba instrument visa dem hur man hålla klubbor och sättet att frigöra klubba från instrumentet efter slående det.

4 Ge instrumentet till barnet och låta henne att utforska det så länge hon önskar. En förskola barn skulle mycket hellre ha en praktisk erfarenhet av att skapa ljudet än tillbringa en lång tid att titta på. Om hon börjar verka fast, visa fler möjligheter med instrumentet, men i övrigt låta henne upptäcka.

5 Växla mellan olika instrument och instrumenttyper som barnet blir ointresserade. Små barn har ofta kort uppmärksamhet, och är angelägna om att upptäcka nya sätt att de kan använda sina kroppar. Tillhandahålla en rotation genom olika typer av instrument kommer att hålla prospekterings färskt.

6 Spela en inspelning av lite musik med en stark beat och låta barnen att leka med på sina instrument. Uppmuntra dem att känna rytmen och matcha det om de kan.

7 Uppmuntra förskolan barn i alla steg på vägen. Barn, precis som vuxna, vill känna att de är framgångsrika i vad de gör, så se till att berömma dem.