Hur att reparera förformade gjutna dammar

Hur att reparera förformade gjutna dammar


Vädret kommer att ta ut sin rätt på även de mest solida utomhus damm, särskilt när säsongs temperaturer fluktuera vilt. Dammar utgör ofta sprickor och läckor, vilket gör att vattnet att rinna ner i marken. Förformade formade dammar har också konstgjord inredning som kan bryta ner. Färgen kan blekna, kan sprickor bildas i glasfiber, eller delar kan sluta fungera. Det finns enkla lösningar som du kan använda för att reparera damm problem som orsakas av vanliga slitage.

Instruktioner

1 Tappa din damm. Om du håller fisk i dammen, kan detta vara svårt. Hålla fisken i en back-up akvarium fyllt med en del av vattnet från dammen medan du gör reparationer.

2 Patch läckor i din damm bassängen med hjälp av en damm reparationssats. Dessa paket omfattar patchar är särskilt utformade för sådana reparationer. De liknar en sorts tejp som du kan smälla på över läckan.

3 Hitta alla läckande rör genom att undersöka jorden runt dammens VVS för fukt. Du kan ersätta läckande rör med en reservdel från en hårdvara eller DIY butik. Samma sak gäller för skadade vattenfall och pumpar. De flesta hårdvaruleverantörer sälja delar som behövs för dammar. Bara se till att du väljer en kompatibel ersättning av rätt storlek.

4 Reparations sprickor i glasfiber ytan på din prefab damm med antingen tvåkomponentsepoxi eller expander skum. Dessa alternativ är bättre än en reparation-kit patch för dekorativa, synliga delarna av din damm eftersom de inte kommer att sticka ut så mycket. Besprutning expander skum i sprickan är en quick fix, men tvåkomponentsepoxi är mindre märkbar. Helt enkelt riva av två bitar av epoxi, blanda ihop dem i tre minuter, och tillämpa den på sprickan. De flesta epoxi är giftfri när det härdar, men du bör dubbelkolla detta om din damm innehåller fisk.

5 Tryck upp bleka eller skalar måla med en pensel. Om du gör hålla fisk i dammen, måste du vara säker på att färgen du använder inte kommer att skada fisken. Nästan all färg, bortsett från pool epoxi innehåller gifter. För att skydda din fisk, lägga till en vattentät damm tätningsmedel över färgen. Låt både färg och tätningsmedel torka ordentligt innan påfyllning dammen och sätta fisken igen.