Hur man justerar dra på fiske rulle

Hur man justerar dra på fiske rulle


How do you fånga en 100-pound fisk utan att bryta 20-pound-test linje på rulle? Din rulle är utrustad med en drag-system som fungerar som bromsarna på bilen. På samma sätt kliva på bilens broms inte ta bilen till en skrikande stanna, är din rulle s dra justerbar så att du kan trötta en fisk utan att bryta din linje. Din dra bör sättas för att dra omkring en tredjedel av linjens brotthållfasthet innan du släpper linje.

Instruktioner

Hur man justerar Dra på din fiske rulle

1 Om det inte redan är installerat, skärpa din rulle till fiskespö och trä linje genom guiderna. När linjen är genom ledarna, knyt en ögla vid slutet av raden.

2 Drag justering för konventionella rullar är på den högra sidan av rullen, och är antingen en stjärnformad bricka vid handtags bas eller en hävarm som är inbyggd i den övre kanten av sidoplattan. Snurrande hjulen har sin dra justering på toppen av linspolen.

3 Leta reda på bromskontroll för din rulle och lossa den genom att vrida motsols tills du kan dra linje bort, med rullen i växeln.

4 Har en vän att hålla skalan medan du placerar slingan bundet i slutet av din linje, över skala krok.

5 Dra åt bromskontroll, ibland testa den genom att dra mot skalan. Din vän kan observera skala för att se hur många pounds av pull utövas på det.

6 Öka inställningen dra tills du kan dra omkring en tredjedel av linjens brotthållfasthet. Om din linje är klassad som 20-pound-testet, ställ dra för att dra 3,18 pund innan ge vika, och låta linje att lossna rullen.