Vad äter min spenat i min trädgård?

Vad äter min spenat i min trädgård?

Vad äter min spenat i min trädgård?

Spenat är en gröda som kan tilltala trädgårdsmästare och en mängd insekter och djur på grund av dess snabba grobarhet (37 till 45 dagar) och förmåga att motstå ett brett spektrum av temperaturer. Det kan planteras i både våren och hösten och utsätts för skadedjur som är dominerande under hela året. Scouting för problem och förebyggande åtgärder är de bästa sätten att hålla skadedjur från att äta spenat i trädgården.

Blad-ätande insekter

Majoriteten av skadedjur som äter spenat är bladätande insekter. Cutworms, kål griparna, majs earworms, sniglar, sniglar och kålmal larver är alla vanliga skadedjur av spenat. Symptom är oregelbundet formade hål på antingen bladkanterna eller i mitten av bladen. I fallet med cutworms, kommer de äter spenaten vid basen av växten genom att äta genom stammen ca 1/2 tum över marknivån. Kontroll kan uppnås med organiska kontroller såsom neem-olja, sackaros-vatten och andra bekämpningsmedel märkta för användning på ätbara grödor.

sugande insekter

Bladlöss är en särskild olägenhet insekt som kan livnära sig på spenatblad genom att suga näringsämnen. Berörda blad kommer att ha en förvrängd och böjt utseende. Leaf gruvarbetare är en annan blad skadedjur som kan angripa spenatblad inifrån. Naturliga predatorer såsom nyckelpiga och bönsyrsa är effektiva mot bladlöss. Bladminerare kan förhindras genom att placera ett fint nät över toppen av de spenatblad och drabbade bladen ska plockas bort och förstöras.

andra problem

Det finns några andra orsaksfaktorer som kan tyckas vara sjukdomsrelaterade men är inte. Tip brännskada kan vara ett problem som orsakas av höga temperaturer och ojämna vattning. Det orsakar kanterna av spenat att försämras, vilket kan verka som om bladen äts. Spenat kan också kontrakt gurkmosaikvirus, som visas som en bladtorka. Drabbade blad bör tas bort. I svåra fall kan en organisk fungicid appliceras.

andra skadedjur

Inte alla skadedjur av spenat är insekter eller sjukdom. Djurlivet kan vara ett skadedjur, liksom. Hjort, gophers, kaniner och andra fyrbenta däggdjur kan äta spenat blad. Uteslutning är den bästa metoden för att avskräcka djur från att äta spenat. Ett metallnät staket delvis begravd kommer att bidra till att avskräcka mindre och grävande däggdjur. En högre staket som en plastnät minst 7 fot hög kan byggas för att förhindra hjort från betar på spenat.