Felsökning en Aspire 5610Z

Felsökning en Aspire 5610Z


Acer Aspire 5610Z anteckningsbok kan vara ett bra val för både hem och företag. Men när något går fel, reparera enheten kan vara ganska kostsamt. Om du lär dig att göra en del felsökning på egen hand, kan du spara pengar och lär dig att hålla datorn i trim. Ett antal saker kan orsaka problem med dessa bärbara datorer, så det är bäst att titta på möjliga problem en i taget.

Instruktioner

1 Ta Acer Aspire 5610Z från alla dockningsstationer eller portreplikatorer. Använd den bärbara datorn utan bryggan för att testa den. Om den bärbara datorn fungerar bra när dockad men får problem när den är ansluten till dockningsstationen eller portreplika, du vet problemet ligger hos dockan och inte den bärbara datorn.

2 Stäng av Aspire 5610Z, och ta bort all kringutrustning, inklusive eventuella skrivare, skannrar eller kortläsare. Ta också bort det externa tangentbordet och musen om du använder dem.

3 Lägg kringutrustning tillbaka en i taget tills du börjar känna problem igen. Ladda ner och installera en ny drivrutin för problemet enheten och testa den igen. Kasta komponenten om det är defekt.

4 Logga in på den bärbara datorn, och klicka på "Starta". Välj "Kontrollpanelen" och sedan "System och underhåll".

5 Klicka på "Enhetshanteraren" -knappen och bläddra igenom alla enheter som anges för Aspire 5610Z. Högerklicka på alla komponenter som visar ett gult frågetecken eller ett rött utropstecken, och välj "Update" för att tvinga operativsystemet att installera en ny drivrutin för den enheten.

6 Stäng av Aspire 5610Z och omstart. Tryck på "F2" när den bärbara datorn börjar att starta upp. Detta öppnar set-up och BIOS-inställningarna.

7 Bläddra igenom alternativen, och leta efter diagnostiska tester. Kör de diagnostiska tester för att kontrollera att hårddisken inte upplever problem. Om testerna visar problem med hårddisken, kontakta närmaste Acer servicecenter för att beställa en ny. Om enheten inte längre omfattas av garanti, kan du också ordna service genom en lokal datorbutik.