Om Beech Tree

Om Beech Tree


Släktet som björk (Fagus spp.) Tillhör består av 10 arter av lövträd infödda till Europa, Asien och Nordamerika. Bokträd kännetecknas av sin imponerande storlek, slät grå bark och blanka blad. Odlade arter inkluderar den amerikanska bok (Fagus grandifolia), Europeiska bok (Fagus sylvatica) och orientalisk bok (Fagus orient).

Utseende

Bokträd kan bli upp till 100 fot lång, uppvisande slät, grå bark och gröna blad som gradvis övergå till gul, orange eller röd i höst. Den europeiska beech är en långsamt växande arter som producerar ett brett krona av upp till 50 fot i bredd. Den amerikanska bok har en liknande form, som producerar något luddiga, sågtand blad och taggiga frökapslar. Den orientaliska bok har större blad än europeiska och amerikanska bokträd.

Plats

Amerikanska bokträd växer från sydöstra Kanada till norra Florida och östra Texas. Trädet är en lämplig för landskapsplanering ändamål i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 4 till 8. Både orientalisk bok och den europeiska bok är hardy i zonerna 4 till 7. bokträd föredrar ljusa, full sol platser, men de kommer också växa i halvskugga. Unga träd är toleranta mot tunga skugga.

Jord

Bokträd kräver lös, väldränerad och lätt sur jord. Jorden runt rötterna måste vara fria från gräs, som konkurrerar om vatten med trädets grunt rotsystem. Tillräckligt med vatten för att hålla jorden fuktig vid beröring krävs. Vatten är särskilt viktigt för unga träd, som måste utveckla friska rötter. I extrem värme, bör bokträd vattnas minst en gång i veckan. Stora, etablerade träd kan hantera korta perioder av torka.

problem

Gemensam bok träd skadedjur inkluderar bladlöss och bok skala, en insekt som kan vara särskilt problematiskt i nordöstra USA. Insekterna bildar en ojämn massa på grenar och stammen. Skala insekter kan styras med trädgårds olja. En stadig, direkt ström av vatten är vanligtvis effektiv mot bladlöss kolonier, som visas på ny tillväxt. De flesta sjukdomar är inte allvarligt om trädet har väldränerad jord och korrekt bevattning. Tillämpning av en generell gödselmedel varje vår och lätt beskärning på vintern förbättrar träd vigör.