Hur man Seal Boat Windows

Hur man Seal Boat Windows


Medan en störtflod av vatten rusar runt en fönsterram på båten visar tydligt tätningen på fönstret har misslyckats, är det mer troligt att en rännil kommer att vara din första varning. Båt fönsterkarmar är monterade genom fönsteröppningen, med flänsar på både insidan och utsidan av ramen för att hålla vatten ute. Gör reparationer kan verka enkel, men orsaken till läckan kan inte vara själva fönstret; kan det vara skador på väggen runt fönsterramen. Det enda sättet att göra en ordentlig reparation börjar med borttagning av fönstret.

Instruktioner

1 Ta bort trimramen - den dekorativa delen av insidan fönsterramen - med en skruvmejsel.

2 Instruera en assistent för att hålla fönsterkarmen på plats utanför båten. Använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna från insidan fläns - den yttre delen av ramen som passar genom väggen av båten och hålls på plats av en löstagbar fläns. Den borttagbara inuti flänsen är en sida av den U-formade kanalen som håller fönsterramen på plats.

3 Sätt fönstret ut ur öppningen på sidan av båten. Inspektera väggöppningen för skador eller röta som kan bryta förseglingen på din båt fönster och reparera skadan eller ersätta försämrad träslöjd innan du fortsätter.

4 Använd en spackel för att skrapa den gamla caulk från fönstret ramens flänsar, både inom och utanför. Stryk marint silikon täta till undersidan av fönsterkarmen är utanför fläns. Applicera Drev till den flyttbara inre flänsen. Ställa in fönster tillbaka in i öppningen, inställd insidan flänsen på plats och sätta tillbaka den till den yttre delen av fönsterramen.

5 Sätt tillbaka inuti fönstret trim till fönstret. Torka eventuellt överskott täta från träslöjd som omger fönsterkarmen och trim.