Hur man tar bort de svarta fälten på en Widescreen

Hur man tar bort de svarta fälten på en Widescreen


Titta på en letterbox film kan variera i skärmbredd beroende på vilken typ av TV du har. Analog TV kommer att göra de svarta fälten som syns längst upp och längst ner på skärmen mer framträdande synlig. På en 16: 9 HD-TV, är problemet inte riktigt så illa, men beroende på förhållandet aspekten av filmen, har du fortfarande svarta fält. Ta en titt på dessa enkla steg för att göra det mer acceptabelt om det retar dig.

Instruktioner

Ta bort svarta fält

1 Kontrollera HD-TV: ns fjärrkontroll när du spelar filmen för att se om det finns ett bildförhållande kontroll tillgängliga. Ställ in den till "Full Screen" läge eller något liknande. Detta kommer att förstora skärmen på filmen så att den kommer att fylla hela TV-skärmen. Tänk dock att en del av bredbilds filmen kommer att bli avskurna på sidorna besläktad med när widescreen-filmer en gång sändes på kommersiell TV. Ju bredare de ursprungliga proportionerna, desto mer kommer att klippas bort till vänster och höger om filmens skärmbredden.

2 Gå igenom videoalternativen på DVD du tittar på. Se om det ger dig en möjlighet att titta på filmen i helskärmsläge. Anledningen till att du måste gå igenom din fjärrkontroll eller filmmenyn är att ställa in DVD-spelaren att spela upp en film i en 4: 3 boxed formade formatet är inte genomförbart. Din spelare kommer fortfarande att spela en widescreen-film i widescreen.

3 Läs de funktioner som finns på din DVD och se om det ger både en helskärm version på ena sidan av DVD eller den ursprungliga widescreen å andra sidan. Varje film släpps på DVD erbjuder antingen en fristående helskärm version eller en fullskärms alternativ på baksidan av en bredbilds-DVD. Trots det kommer en helskärm version fortfarande avskurna vänster och höger sida av skärmen och ta bort vitala delar av filmen som du bör se.