Hur man gör RC Shells

Hur man gör RC Shells


RC skal skapar det övergripande utseendet på din RC fordon oavsett om det är en plan, bil eller lastbil. Med ett byte av skalet kan du ändra utseendet på din modell från en vanlig målad spårvagn till ett professionellt utseende annons täckta tävlingsbil. Tillsammans med att bestämma utseendet på bilen, absorberar skalet mycket av skador som orsakats av regelbunden användning. Nya skal kan börja lägga upp kostnader men så gör din egen kan vara ett värdefullt projekt kostnadsmässigt för RC hobby. Om du gör det är möjligt med en modell av skalet du vill ha och en hemmagjord vakuum tidigare. Resultaten är en stark varaktig RC skal som uppfyller eller överträffar kvaliteten på den tillverkade produkten, på en rabatt på totalpriset.

Instruktioner

1 Mät och skär fyra 2-by-4 tums skivor till en längd av 26 inches med en tabell såg. Gå med korten i en kvadrat som innehåller en 24-tums öppning genom att överlappa en ände av en styrelse över varandra och säkra dem på överlappande avsnitt med två träskruvar. Mät och kapa en ½-tums ark MDF att skapa en 28 kvadrat tums panel. Placera MDF över 2-by-4 tums ram och förena de två med hjälp av träskruvar genom panelen in i sargen under. Placera en skruv var fyra inches runt plåtkanten.

2 Borra ett 1-tums hål genom centrum av en av de två-gånger-4 tums skivor som bildar sidan av ramen för att hålla dammsugarmunstycke.

3 Mät och skär pegboard att skapa en andra 28 kvadrattum panel. Placera den på den återstående ram öppning och tejpa fast den till 2-by-4s med tejp runt alla skarvar mellan panelen och styrelser. Placera dammtejp över alla de andra sömmar i ramen samt.

4 Ta borsten från en dammsugare damning borste slangen med en mattkniv. Placera en sträng av epoxi på fälgen där borsten fästs och limma fastsättning över en-tums hål i sidan av ramen. Hålla den på plats under två minuter för att tillåta epoxin ta tag och säkra fastsättningen. Placera en sträng silikon täta runt leden mellan fäst och ramen för att täta ordentligt.

5 Skapa en andra ram med en 24-tums öppning med användning av en-av-4 tums skivor skära 25 inches lång. Gå med i ramen med träskruvar. Skär ett ark av Lexan till 25 kvadrat inches och häfta det på den nya ramen, med en häftklammer placeras genom plasten varje ½ tum.

6 Skapa din RC karossmodell. Skulptera formen av modellen som du vill skapa med hjälp av trä eller konstruktionsskum. Du kan använda traditionella träbearbetningsverktyg för att skapa skumkroppen. På grund av storleken på den förra, skall modellen vara mindre än 24 inches kvadrat. Höjd är mindre viktigt på grund av de sträckande kvaliteter av plasten.

7 Placera MDF / bricka på en plan yta med tappen uppåt. Fästa dammsugarslangen till vakuum och sedan till fastsättning på ramen.

8 Center kroppen modell RC på pegboard.

9 Sätt ugnen på halstra. Placera den andra ramen med Lexan på en ugn rack, centrerad i över. Titta på plast. Som det värmer, börjar den bilda porlande vågor i ytan och sedan gå tillbaka till en nivå tillstånd. Ta bort ramen från ugnen när det nivåer.

10 Placera ramen på bricka över kroppen modell. Den lilla plast rakt ner över modellen om modellen är större än fyra-tum höjden på stativet för att undvika sträckning en sida av kroppen tunnare än den andra. Slå på vakuum att anbringa sug genom bricka mot plasten, dra ner över modellen. Fortsätta att tillämpa sug som plasten börjar härdning. Stäng av vakuumet, och ta bort plastramen. Dra klammer från ramen och dra bort Lexan. Skär RC kroppen från plasten med hjälp av skalpell.