Toyota Camry Hybrid Pros & Cons

Toyota Camry Hybrid Pros & Cons


Oro för miljön och ökade kostnader för bensin driver konsumenterna att överväga att köpa hybridfordon. Hybrid, per definition, använder både gas och elektricitet som kraftkällor. Elektricitet genereras passivt när bilen kuster eller bromsar. Genom att använda båda strömkällor, effektiviteten i fordonet ökar och mängden av luftföroreningar minskar. Toyota är en av de ledande inom tillverkning av hybridbilar. Prius var den första hybriden Toyota tillverkas i 2001, och de har lagt till andra modeller genom åren, inklusive Camry 2007. Även om det har varit en mycket pålitlig bil sedan den infördes, enligt "Car and Driver" tidningen, bör du överväga för- och nackdelar innan man beslutar om en Toyota Camry Hybrid är rätt för dig.

Toyota Namn

Toyota Camry Hybrid Pros & Cons


Medan bilden av märket Toyota har nyligen tagit ett hårt slag på grund av ett antal återkallelser, bland annat för Camry Hybrid övergripande Toyota varumärke är mycket starkt. Det har alltid varit rankad som en av de bästa biltillverkarna av organisationer som "Car and Driver" tidningen, Edmunds.com och Consumer Reports. Denna omfattande erfarenhet av kvalitet bör minska risken när man köper en bil.

Kostnadsbesparingar och miljökonsekvens

Den Camry Hybrid kan spara pengar genom att öka miles du kan köra per gallon, i synnerhet om det mesta av din körning är i stadsområden. Standarden Camry blir cirka 22 miles per gallon i staden och 33 på motorvägen. Hybrid kan få cirka 33 miles per gallon i staden och 34 på motorvägen. Denna minskning av bränsleförbrukningen minskar behovet av att borra efter olja och minskar påverkan på miljön. En av de unika egenskaperna hos en hybrid är att när du först sätta din fot på gaspedalen för att komma igång från ett stoppat läge, är elmotorn den första att engagera sig. Fördelen med detta är att detta är också den punkt i vanliga motorer där de förorenar mest. Dessutom stängs en hybrid Camry motorn vid stopp så ingen bränsle brinner och producerar växthusgaser. På grund av dessa funktioner, kan utsläppen från en hybrid minska med så mycket som 90 procent.

Skatt och försäkringssparande

Den federala regeringen vid ett tillfälle erbjöd en skattelättnad för hybridfordon. Tyvärr för Camry, har Toyota redan drabbat gränsen för fordon som säljs som är berättigade till detta incitament. Vissa stater och privata organisationer har ändå erbjuda en skattelättnad och incitament för hybrider, så undersöker detta innan du gör ett köp. En del bil försäkringsbolag erbjuder en rabatt för hybridfordon. Även vissa hotell erbjuda lägre priser till hybrid ägare.

Kosta

Enligt Edmunds.com, en bil webbplats, är den initiala kostnaden för en hybrid typiskt ca £ 2600 mer än en vanlig bil. En standard Toyota Camry kostar mellan £ 13.000 och £ 18.850, och Camry Hybrid kostnader mellan £ 16.900 och £ 20.800. Denna merkostnad kan återvinnas om de flesta av dina miles är i staden, men om du kör fler miles på motorvägen, då den totala kostnaden för hybriden kommer att vara mer. Dessutom kan nickelmetallhydridbatterier som används i hybridfordon kosta mellan £ 2600 och £ 4550 för att ersätta om de misslyckas. Framgången för hybridmodellen har också resulterat i en hög efterfrågan på fordonen. På grund av detta, kan återförsäljare ut en premie, så förvänta dig inte att kunna förhandla om priset ned.

Återkallelse

För närvarande flera Toyota modeller, inklusive Camry Hybrid, som återkallas för olika mekaniska problem. En del av dessa problem kan vara livshotande. Om du köper en ny eller begagnad Toyota Camry, se till att alla dessa problem har åtgärdats och fast.