Hur får man Shiny Torka Marks Off av Matt Walls

Hur får man Shiny Torka Marks Off av Matt Walls


Matt lacker har ingen glans eller glans och torka på en plan, jämn färg. Oljor och fett, om trasor, svampar eller händer lämnar blanka torka märken på matt lackering. Blanka ränder står ut mot en GLANSLÖS finish och gör väggarna ser ointressant. Tvätt matt färg är mindre utmanande att rengöra än icke-tvättbara matt färg. Vissa matt finish färger är mindre hållbara och skrubba ytan kan ta bort färgen, vilket gör rengöringen svårare.

Instruktioner

Ammoniak

1 Tillsätt 1 kopp hushåll ammoniak, 1 tsk flytande diskmedel tvål och en liter vatten till en hink. Rör rengöring ingredienser för att blanda.

2 Sätt på gummihandskar och skyddsglasögon. Doppa en naturlig svamp eller väl sliten trasa i rengöringslösningen och vrida ur överflödigt rengöringsmedel.

3 Torka ett dolt område av väggen med fuktig trasa eller svamp för att testa färgytan för färgäkthet. Om lacken överföringar till trasa eller svamp, inte tvätta väggarna.

4 Gnid blanka märken försiktigt med trasa eller naturlig svamp i en cirkelrörelse. Torka väggen med en fuktig trasa för att avlägsna ammoniak återstod. Omedelbart torka väggen med en ren, väl slitna trasa.

Borax

1 Blanda en kopp borax, 3 msk flytande diskmedel och en liter vatten i en hink eller plastbehållare.

2 Sätt på gummihandskar. Blanda rengörings ingredienserna noggrant. Sänk en sliten trasa eller naturlig svamp i dammsugaren. Vrid ur överflödigt rengöringsmedel.

3 Gnid ett dolt område av väggen för att testa färgytan för att avgöra om det är tvättbart. Om färgen lossnar på svamp eller trasa, inte använda denna rengöringsmetod.

4 Torka av blanka streck med den naturliga svamp eller trasa, göra små cirklar över markeringarna. Gnugga området lätt med en trasa eller svamp, fuktad med vanligt vatten. Torka väggen med en sliten eller vit trasa.

Vit vinäger

1 Blanda en kopp vit vinäger med en kopp varmt vatten i en hink.

2 Doppa kanten av en vit eller väl slitna trasa i ättika och vatten.

3 Torka av blanka märken försiktigt. Färg kan lossna på trasan, om färgen är inte tvättas. Fortsätt att gnugga bort blanka märken försiktigt.

4 Gnid väggen lätt med en vit eller väl slitna trasa för att torka ytan.

Melaminskum Svampar

1 Blöt en melamin skum svamp med vanligt vatten.

2 Kläm svampen tills den är knappt fuktig.

3 Gnid svampen försiktigt över den blanka märken tills de försvinner. Färg kan lossna på svampen om färgen är inte tvättas. Fortsätt att torka väggen försiktigt för att avlägsna blanka märken.