Hur Gips med marmor Damm

Hur Gips med marmor Damm


Lägga marmor damm gips är en del av en puts teknik som kallas venetianska gips. Tillsatsen av dammet marmor skapar en halvblank strukturerad yta som är helt annorlunda från vanligt vitt gips skapas utan tillsats av marmor material. Eftersom damm marmor kommer i en mängd olika färger, tar plåster på en färgad glans som förändras med ljusspel över dess yta. Tillämpning av gips är lika mycket en konst som är en teknik, men genom att följa korrekt förfarande, kan du skapa vackert strukturerade ytor som ökar något utrymme där du använder plåstret.

Instruktioner

1 Rengör ytan som du ansöker gips till med en pH-neutral rengöringsmedel och en svamp. Tvätta bort all smuts eller skräp med fuktig svamp, noga med att inte mätta ytan med fukt. Skölj ytan efter tvättning med rent vatten, och sedan klappa ytan torr med en ren trasa. Placera en damm ark längs basen av ytan för att skydda golvet.

2 Sätt på ett par skyddsglasögon och en ansiktsmask för att skydda dina ögon och lungor under putsning projektet. Öppna några fönster eller dörrar till området för att förbättra ventilationen också.

3 scarify någon blank yta på ytan genom att skrapa på ytan med 100-slippapper. Köra sandpapper över ytan i små cirklar för att täcka ytan med en serie av små repor som kommer att hjälpa med gips vidhäftning. Torka ytan efter slipning med en lätt fuktad trasa för att avlägsna sliprester.

4 Öppna hinken som innehåller den venetianska gips. Fyll bladet av en murslev med gips och sedan använda gips för att din yta med murslev lutas till en vinkel mellan 15 och 30 grader. Sprid gips med användning av slumpmässiga streck för att täcka ytan och samtidigt skapa en texturerad yta; lämnar enstaka skalliga området är bra. Ta bort tork gips från spackel bladet medan sprida material för att undvika att lämna klumpar av gips på ytan. Vänta fyra timmar för första lagret av gips för att torka.

5 Applicera andra skikt av gips till ytan med murslev nästan platt, som hölls på en 60- till 80-graders vinkel. Täck ytan helt med det andra skiktet med hjälp av alternerande långa och korta drag av spackel för att tillämpa gips. Fyll i eventuella hålrum kvar av den första beläggningen med det andra skiktet av gips, och anstränga sig för att lämna några kantmarkeringar från spackel. Gå över några kantmarkeringar som skapats med murslev en andra gång för att blanda dem i den omgivande gips ytan. Vänta 24 timmar torktid för det andra skiktet.

6 Applicera en slutlig täck att skydda de två rockar nedan. Använd stålspackel lutas till en 15- till 30-graders vinkel för att sprida en slutlig tunt lager av gips över de andra två. Denna slutliga skiktet skapar en lätt glans till gips och ger en lätt tvättas yta. Vänta 24 timmar för topplack för att torka.

7 Slipa plåstret med hjälp av en 400-grit sandpapper för att avlägsna eventuella ojämnheter från programmet. Använd en cirkelrörelse till sand gips lätt. Var försiktig när slipning så att du inte sand genom gipsskikten. Torka av ytan med en fuktig trasa för att avlägsna sliprester och för att slutföra gips ansökan.