Hur du tar hand om höns och kycklingar växter på vintern

Hur du tar hand om höns och kycklingar växter på vintern


Höns och kycklingar, känd botaniskt som taklök och även ofta som "Houseleeks" är vintergröna örtartade växter som har en likhet med suckulenter men faktiskt hör till fetknopp familj av växter. Höns och kycklingar blomma och sprida sig vegetativt och bildar täta kolonier av större förälder och mindre avkomma växter. De anses vara ett marktäcke, men kan också användas i den främre delen av rabatter, såsom kantning, vertikala planteringar och i behållare. Som en fetknopp arter de är extremt låga underhållskostnader, torka toleranta och vinterhärdig i de flesta regioner i USA.

Instruktioner

1 Odla dina höns och kycklingar växter i behållare och övervintra inomhus om växande dem i klimat i USDA zon 3 eller lägre. De är vinterhärdig i alla andra zoner över tre.

2 Ge full sol till dina höns och kycklingar hela vintern, skära ned alla andra växter som kan skugga även en del av anläggningen kolonin.

3 Övervaka vatten och markfuktighet mycket noggrant under vintern och inte vattna om det finns regn med jämna mellanrum. Låt jorden torka ut lätt mellan vattningarna om det alls är möjligt. Du vill undvika övervattning och vattendränkt jord till varje pris, eftersom detta är en av de få saker som kan döda rejäla höns och kycklingar.

4 Rensa bort alla sjuka, långbent, nakna eller skadade växtvävnader med dina sekatör eller genom att bryta bort den felande lövverk från klump. Skjuva ner kanterna på stativet om det behövs för att hålla dess spridning inom landskapsgränserna.

5 Strö över jorden i och bland höns och kycklingar med en till två inches av organiskt material såsom sågspån att isolera rötterna mot vinterkyla och hålla ogräs borta.