Hur Patch din spruckna Konkreta åtgärder

Hur Patch din spruckna Konkreta åtgärder


Betong är en blandning av vatten, cement och små partiklar av sten och sand. När vattnet och cementblandningen, bildar de en pasta som kommer att binda till partiklarna av sten och sand och hårdna. Betong är ett mycket slitstarkt byggnadsmaterial. Men med tiden kommer det att ge efter för väder och vind och börja sprickbildning och flisning. Om detta händer en del av konkreta trappor, är det möjligt att reparera den skadade delen i stället för att riva och ersätta hela trappan.

Instruktioner

1 Torka området kommer du att reparera, med en fön, om det visar sig våt. Vänta i ungefär 15 minuter för att se mer fukt kommer inte att stiga till ytan. Om fukt kommer tillbaka, måste du låta ytan torka på egen hand.

2 Placera en mejsel under delvis lösa områden av betong och tejpa änden med en hammare tills betongen är gratis. När alla lösa områden utmejslat bort, gå över hela området med en stålborste. Dammsug upp alla skräp med en butik vac.

3 Använd en slagborr, med en sex tum lång halv tum borr, borra hål i spruckna område av betong. Hålen bör vara ca 2 inches djup och placerade åtta till 12 inches isär, jämnt fördelade.

4 Använd en hammare för att pundet en 4-tums lång, en halv tum bit av armeringsjärn i varje hål. Använda en Shop Vac för att avlägsna allt damm som omger dessa hål.

5 Placera en skrot trästycke mot den främre delen av steget om sprickan löper hela vägen till hörnet av steget. Träet kommer att fungera som en vertikal formnings-, hjälper till att hålla betongen på plats.

6 Häll lite cement i en hink. Långsamt tillsätta vatten till cementen tills konsistensen är nära den för en tjock färg. Använd en pensel för att borsta vatten på det område du kommer att lapp. Använd pensel för att sedan använda blandningen i hinken till hela området som lagas och armeringsjärn.

7 Gör betongen genom att blanda 3 delar grus, 2 delar vatten och 1,5 delar cement. Blandning riktningar kan vanligtvis hittas på påsen av cement, i så fall följa tillverkarens anvisningar vid blandning din betong.

8 Häll betongblandningen på det område du lapp. Lägg en bit av armeringsjärn, nästan längden på det skadade området, över centrum av den nyligen gjuten betong.

9 Nivå lappat området genom att ta en planka och driver den framåt över lappade området samtidigt flytta den fram och tillbaka. Gnid en tegelsten om murslev tvärs över steget, mellan steget och trä form, om du lapp framsidan av steg.

10 Vänta ungefär tre timmar för betongen att börja hårdna. Ta trä formen och gnugga hela lappat med en träbit tills du har uppnått önskad finish. Placera formen tillbaka framför steget och täcka lappade området med plast. Lämnar plasten och formen på plats under minst 3 dagar.