Så här ändrar hjullager fram i en 1998 Dodge Neon

Så här ändrar hjullager fram i en 1998 Dodge Neon


Felaktiga hjullager i din 1998 Dodge Neon kan orsaka överdriven buller, dålig styrning stabilitet under körning, låg bromspedaltryck och överdrivet däckslitage på grund av förändringarna i inriktningsvinklar. Neon använder ett hjullager som pressas in i styrspindeln tillsammans med en rafflad nav. Ett tryck på en ny axel i styrspindeln kräver en hydraulisk press, men pengar kan fortfarande räddas genom att göra demontering och montering av styrspindeln själv.

Instruktioner

1 Placera stoppklossar bakom bakhjulen. Lossa muttrarna på hjulet på vilken lager ersätts med hjälp av en 19 mm socket och breaker bar. Lyft den främre delen av Neon från marken med hjälp av en domkraft och placera pallbockar under främre hjälpram. Sänk bilen på pallbockar. Ta bort muttrarna och hjul.

2 Ta bort anti-skallra klipp fästs på framsidan av bromsoket genom att bända loss den med en skruvmejsel. Ta tjocklek genom unbolting de två 7mm Allen-head bromsok bultar. Det kan vara nödvändigt att skjuta bromsok kolv i bromsoket något. Sätt en stor skruvmejsel mellan insidan bromsbelägget och bromsrotorn, och försiktigt bända dynan att skjuta kolven i bromsoket. Lyfta den nedre av tjocklek upp och skjut bromsok utanför rotorn. Skjut rotorn utanför navet.

3 Dra Cottar stift från axelmuttern hjälp av ett par diagonala fräsar. Tag av axelmutter som ligger i centrum av navet, med hjälp av en 36 mm axelmutterhylsa och brytfältet. Skjut axeln i navet något för att förhindra att dra axeln ur transmissionen när du tar bort styrspindeln.

4 Ta bort Cottar stift och muttrar från tie-rod slut och kulleden. Strike styrspindeln med en stor hammare, nära kulleden och tie-rod slut att skilja dem från knogen. Ta bort de två stora bultarna som fäster staget till toppen av styrspindeln. Ta bort styrspindeln från bilen.

5 Har det nya lagret installeras i styrspindeln på din lokala auto-delar butik eller auto-verkstad. Det kommer att finnas en liten avgift för detta arbete. Installera styrspindeln in i bilen. Dra åt kulleden mutter, tie-rod end mutter, fjäderben bultar och axelmutter ordentligt. Installera nya Cottar stift i axelmuttern, tie-rod slut och kulleden.

6 Sätt rotorn på navet, och installera bromsok över rotorn. Dra åt 7mm Allen-skruvar ordentligt. Sätt tillbaka slammer gem i den främre delen av bromsoket.

7 Montera hjulet och sänka fordonet till marken. Har en inriktning vid en välutrustad auto-reparationsverkstad.