Aptitretare för lasagne

Aptitretare för lasagne

Aptitretare för lasagne

Lasagne är en populär italiensk mat med alternerande skikt av breda nudlar, sås, ost och ibland spenat. Oavsett om du förbereder en vegetarisk eller kött version är entrée känd för att vara helt fylla för middag. Om du har gäster eller vill erbjuda aptitretare för familjen måltid, överväga olika alternativ för att tjäna i väntan på den tunga biljettpris.

sallader

Färska, lätta sallader ofta är välkomna innan den stora huvudrätten. Du kan göra enkla grundläggande grön sallad eller du kan få kreativ med rödbetor och getost eller baby gröna i olivolja och citronsaft. Välj färsk mozzarella bollar, skär dem tunt och lager över färsk basilika. Topp med tunna skivor av tomat. Strö med några droppar olivolja att tjäna. Spenatsallad är ett alternativ om du inte lägger spenat till lasagne själv. En annan frisk sallad till att börja med är endive med kokta baby räkor och smulad ädelost. Slänga i några valnötter och ett par skivor av söta tangerine för extra överklagande.

oliver

Ordna olika oliver på en bädd av färska basilikablad. De bästa europeiska oliver är Nicoise, Kalamata och Gaeta. Svart eller grönt, oliver är en enkel förrätt att dela. Några nya marknader och delikatessbutiker hålla dessa i lager, vanligtvis i en marinad. Tillsätt några skivor special getost för en tyngre början. Servera facket med Prosecco för en uppfriskande kontrast. Prosecco är ett torrt, vitt mousserande italienskt vin. Vissa människor bara börja med vinet som en lätt aptitretare eller servera med långa, tunna, hembakade grissini. Saltade eller osaltade fungera alldeles utmärkt.

antipasto diskens

Bygg en antipasto diskens för en före måltid behandla. Typiska objekt att inkludera en mängd olika italienska salami, prosciutto (italiensk tunna skivad skinka), marinerade kronärtskockor, oliver, körsbärstomater, pepperoncinis och tunna skivor av olika ostar. Gå ljus på ost delarna eftersom lasagne kommer att ha gott. Vissa människor lägger rädisor, ansjovis, skivor av färsk grön och röd paprika. För vegetarianer, lämnar kött (och kanske osten) av platta. Fyll i med långa skivor av gurka doppa i en ljus yoghurt, gräddfil och dill dip.

Frukt och Spumoni

Vissa människor gillar mycket lätta frukter i väntan på en tyngre kurs som lasagne. En enkel skål med färska druvor kan vara en trevlig starter. Apelsinskivor, granatäpple och meloner fungerar också. Vid servering mycket söta frukter, kan du njuta av lite Campari likör som en aperitif. Det är en bitter men ganska populär italiensk dryck. Tillsätt några grissini eller färska italienska brödskivor, såvida du inte vill att publiken att riskera att fylla upp för tidigt. En annan kul, men gammaldags idé är att erbjuda en liten skål med spumoni. Det är en typ av glass som förmodligen har sitt ursprung i Italien och var tänkt att mersmak. Ibland var det serveras mellan kurser också i små mängder. Även om du kanske oftare finna spumoni som en efterrätt, kan det vara ett intressant före måltid kurs samt.