Hur man rengör vita läderväskor

Hur man rengör vita läderväskor


Tillverkade av garvade hudar av olika djur, har läder många användningsområden inom textilindustrin. Vitt läder kan produceras genom två typer av garvning processer --- aldehyd eller syntetiska. Båda processerna producerar blek eller krämig vit-färgad läder som används vid tillverkning av vita handväskor. Smuts och fläckborttagning på vitt läder kräver noggrann rengöring. Fel renare kan förvandla en vit påse gul eller, ännu värre, förstör lädret tillsammans.

Instruktioner

1 Torka av vita läderväska med en fuktig svamp för att avlägsna smuts och uppbyggnad. Lägg till en skvätt diskmedel till svampen för att öka rengöringseffekt.

2 Skölj svampen i rent vatten och torka bort tvålrester. Torka av vita läderväska torrt med en mjuk trasa för att säkerställa att vatten fläckar inte utvecklas.

3 Ta bort bläck på vitt läder väskor genom att doppa en bomullstuss i 70-procentig isopropylalkohol. Gnid bomullstuss över bläck tills den försvinner. Torka området med en fuktig svamp efteråt. Torka med en mjuk trasa.

4 Fyll en sprayflaska med en 1: 1-förhållande av destillerad vit vinäger och linolja. Spraya vita läderväska med lösningen och polera bort fläckar med en mjuk trasa.

5 Häll en liten mängd bakpulver i en liten skål och blanda i tillräckligt med vatten för att bilda en tjock pasta. Applicera pastan till den vita läderväska med en mjuk trasa. Ta bort svåra fläckar genom att gnida trasan i cirkulära rörelser tills fläcken försvinner. Torka bort bakpulver pasta med en fuktig svamp. Buff och torka lädret med en mjuk trasa.