Hur man installerar en Sears avhärdare

Hur man installerar en Sears avhärdare


Om disken är fläckiga och din dusch och handfat proppen har en ansamling av vita skala, har du förmodligen hårt vatten. I detta fall skulle du dra nytta av att installera en hela huset Sears avhärdare. Denna uppbyggnad är inte bara ful, men det kan så småningom täppa din VVS och begränsa vattenflödet. En Sears avhärdare kommer att mjukna vattnet i hela huset, eftersom den är installerad i huvudvattenledningen innan vattnet når ditt kök och badrum. Om du är praktiskt runt huset, kan du installera en avhärdare utan dyra kostnader för att hyra en rörmokare. Många av de bilagor som du behöver komma med vattenavhärdaren. Läs alltid tillverkarens installationsinstruktioner för specifika detaljer.

Instruktioner

1 Löd de två koppar stubbar till ¾-tums koppar risers (dessa kommer med din sköljmedel) med en lödkolv, ¾-tums svett kopplingar och blyfri lödning. Fästa in 1/2-tums plaströr till ventilavtappnings montering och överströmnings montering på sidan av köldbärartanken. Anslut dem till en golvbrunn och säkra med plastclips till avlopps täcker.

2 Fäst bypassventil till chefen för vattenavhärdaren. Sätt i O-ringen stubbar i in- och utloppsbeslag på vattenavhärdaren, och knäppa plastklämmorna på plats. Anslut och dra åt stigar stubbar med nötter och en tång.

3 skarva plastbypassventil i systemet och säkra den med slangklämmor som följde med sköljmedel. Installera en koppartråd bro över plast bypass med hjälp av bryggor och en bit koppartråd omkring 12 inches lång.

4 Sätt avhärdare mot väggen och lämnar 36 inches av öppna ytor framför vattenavhärdaren för enkel åtkomst. Stäng av vattnet vid din vattenmätare och tömma din vattenledningar genom att öppna alla dina kranar. Detta bör bara ta tio minuter.

5 Använd ett rör cutter och skuren i din kallvattenstambanan, som går före alla grenledningar och vrid rörändarna mot vattenavhärdaren. Installera en 3/4-tums koppar bläddrar i hårt vatten linje och sköljmedel inloppet. Vid den gren av koppar tee, förlänga en 3/4-tums riser till taket för att tillhandahålla icke-mjukgjort vatten.

6 Anslut den återstående kopparröret till vattenavhärdaren utlopp stigare genom lödning beslag. Sätt en värmesköld pad bakom beslagen så att du inte bränner din vägg.

7 Avsluta förbinder överliggande rör och fästa den på väggen var fyra fötter med kopparklädda klämmor och skruvar. Vänd vatten. Följ tillverkarens instruktioner för desinficering mjukgöraren och lägga salt.