Hur man testar en switch med en Ohm Meter

Hur man testar en switch med en Ohm Meter


Den här artikeln beskrivs hur man testar en switch med en ohmmeter. Bilder visar hur du ansluter ohmmätare till växeln för att testa.

Instruktioner

1 Kontrollera ohm meter drift. Slå på multimetern. Välj meter funktionen ohm. Ställa in resistansen intervallet till "x1". Hoppa över detta steg om ohmmätare har "sökning" förmåga.

2 Sätt kablarna i mätaren Tryck på sondspetsarna tillsammans för att kontrollera att ohm mätare fungerar. Med sonder beröring, bör mätaren visar en ohm eller mindre. En hög läsning eller ingen läsorganet som är något fel med mätaren. Gå tillbaka och kontrollera set-up eller få en annan mätare.

3 Anslut den röda ledningen till en av terminalerna på växeln. Anslut den svarta kabeln till den andra terminalen på strömbrytaren. Sätt brytaren i läge ON. Mätaren ska visa en ohm eller mindre, vilket innebär att brytaren är "ON".

4 Sätt strömbrytaren i läge "OFF". Mätaren ska visa "OL" eller en mycket hög resistans, vilket innebär att brytaren är "OFF".

5 Kör slå på och av några gånger. Om mätarens display ändras från "PÅ" tillstånd till "OFF" tillstånd, fungerar switchen normalt. Om displayen inte ändras från "ON" till "OFF" tillstånd, då omkopplaren är defekt. Köp en ny switch för att ersätta defekt switch, sedan kasta den defekta omkopplaren bort.