Hur man beräknar drev vridmoment

Hur man beräknar drev vridmoment


Den ökning eller minskning av vridmomentet när du byter ut hjul kugghjulen i en cykel eller i en kedjedriven motorcykel motor kan beräknas med en bit av en grundläggande matematik. Båda typerna av fordon använder samma design: en framdrev som översätter energi till en kedja, och en bakdrev som omvandlar den energin till olika redskap. Du kan snabbt avgöra på papper om en önskad drev förändring kommer att förbättra vridmoment och cykelns prestanda eller göra det värre. Räkna detta resultat matematiskt i förväg kan spara bortkastad tid och bidra till att förhindra onödigt mekaniskt arbete om fel tandstorlekar används.

Instruktioner

1 Sätt på handskar för att hantera motorcykelns motor eller cykel kedjehjul; drevkuggar kan punktera huden. Plocka upp drivhjulet - framåt kedjedrev på en motorcykel och den stora fäst pedalerna på en cykel. Räkna tänderna på framåt kedjehjulet. Gör samma sak för bakdrev kedjan drar på bakhjulet på en cykel eller ansluten till motorcykel redskap axel. Skriv dessa data ned, sedan dela tand räkningen av mindre, framdrev i tand räkningen av större, bakdrev hjälp av en kalkylator (till exempel, kommer en 17-tand framdrev med en 47-tand bakdrev vara 47 / 17, eller 2,76 när avrundade. Skriv ner resultatet som den befintliga utväxling).

2 Utför samma tand räkna processen i steg 1 med de två nya drev som du planerar att byta ut och använda i den modifierade kedjedrift set-up. Beräkna den nya utväxlingsförhållandet enligt samma formel. Skriva detta förhållande ned på anteckningsblocket (till exempel, skulle den nya uppsättningen av 19 framtänder och 50 bakre tänder vara 50/19 eller 2,63).

3 Subtrahera nya utväxling från den gamla drev set-up utväxling (i vårt exempel 2,63 mindre 2,76 lika -0,13). Dividera denna matematiska skillnaden (i vårt fall ett negativt värde) av den ursprungliga drivförhållandevärde (-0,13 / 2,76 lika med -0,047). Multiplicera decimal resultatet med 100 för att erhålla den procentuella förändringen av vridmomentet mellan de två uppställningar (t ex -0,047 med 100 motsvarar -4,7 procent, vilket motsvarar en förlust av kraft från den ursprungliga utformningen).