Hur man enkelt rengöra en kristallkrona

Hur man enkelt rengöra en kristallkrona


Kristallkronor är en vacker komplement till alla hem, men deras skönhet är allvarligt nedsatt om de omfattas av smuts och sot. Försummade ljuskronor behöver tas isär som skall rengöras, vilket är en tidskrävande process. Lyckligtvis finns det ett enklare sätt att rengöra en ljuskrona om du är villig att göra det regelbundet. Genom att rutinmässigt avtorkning och polering kristallerna och hårdvara, kan du hålla din ljuskrona mousserande och ren.

Instruktioner

1 Blanda en del isopropylalkohol med 3 delar vatten. Häll lösningen i en sprayflaska.

2 Stäng av brytaren som ger ström till ljuskronan. Anslut en lampa eller annan ljuskälla till ett uttag på en annan brytare och sätta det i rum där ljuskrona hänger med hjälp av en förlängningssladd om det behövs. Ta bort alla glödlampor skruvas in i ljuskrona.

3 Placera en stege under ljuskrona så att du kan arbeta och en vinkel där du säkert kan nå alla dinglande kristaller. Ta två microcloths eller mjuka bomullshandskar och rengöringslösning till toppen av stegen med dig.

4 Spraya en trasa eller handske med rengöringslösning och lämna den andra torr. Med våt trasa, rengör noggrant en kristall, torka bort damm eller smuts. Använd torr trasa för att polera och putsa kristallen. Upprepa detta steg tills alla kristallerna är rena. Rengör dina handskar eller trasor som är nödvändigt eller ersätta dem med ett nytt par.

5 Damm ramen för ljuskrona och de länkar som hänger kristallerna med torr handske eller trasa. Använd inte rengöringslösningen på någon av hårdvaran.

6 Torka bort damm från glödlampor och återföra dem till ljuskronan. Slå på strömmen igen till ljuskronan.