Hur man identifierar en sann Demantoid Garnet

Hur man identifierar en sann Demantoid Garnet


Demantoid granater är mycket sällsynta stenar som bara bryts ett fåtal platser i världen. Demantoids värderas för sin sällsynthet, deras vackra glitter och deras unika formen.

Instruktioner

1 Leta efter inneslutningar. Sanna Demantoid granater har stripig, mycket uttalad inneslutningar som ser ut som fina hår. Dessa kallas åkerfräken inneslutningar, och dramatiskt öka priset på en demantoid eftersom de är så vackra och ovanliga. En demantoid kan ha en av dessa inneslutningar eller många.

2 Fråga om ursprungslandet. Real Demantoid granater kommer från Uralbergen i Ryssland. Det finns ädelsten "sömmar" i Nambia och även Sydkorea som producerar gröna granater som kallas demantoids, men dessa tenderar att vara felfri, vilket gör dem värda mycket mindre än den äkta varan. Men de kan vara vacker i smycken, och är mycket billigare.

3 Utvärdera färg. Demantoids varierar från gulgrön till brun-grön. Den mest värdefulla sorten är en klar, smaragdgrön. Om en sten har blinkar blå, röd eller lila, så är det förmodligen inte en demantoid granat. Demantoids har ofta en gyllene glöd som lyser genom den gröna färgen.

4 Väg stenen. Demantoid granater tenderar att vara ganska liten, och oftast väger mindre än 2 karat efter kapning. I själva verket är något ens i närheten av en carat oerhört värdefullt. En stor ädelsten är mycket osannolikt att vara en sann demantoid granat, men kan vara antingen ett smart falsk eller en vanligare verdelite granat.

5 Undersök briljans. Demantoids är kända för sin intensiva, genomsyrar briljans. Det är dock viktigt att faktor i närvaro av fräken inneslutningar. När du utvärderar en potentiell Demantoid granat, kom ihåg att dess briljans kan modifieras av inneslutningar. Om så är fallet, måste du konsultera en juvelerare för att avgöra exakt hur att betygsätta stenens gnistan.