Hjul för Grinding Lathe Verktyg

Hjul för Grinding Lathe Verktyg


En svarv används för att forma metall, trä och andra material. Svarven roteras kring materialet och resulterar i en skärverkan. Den typ av hjul som används beror på vilken typ av skär behövs och det material som skärs. På en svarv slip hjulet används i stället för en hyvelskäret. Slipning används när materialet är normalt alltför svårt att skära.

rak Wheel

Den raka slipskivan är den vanligaste typen av slipskiva, som ofta används på piedestal och bänkslipmaskiner. Detta hjul används för center, yta och rundslipning. De kan endast användas på utsidan av föremålet, och den resulterande ytan är något konkav. Bredden och diametern av hjulytan beror på vad du är slipning. En rak hjul ofta märkt som en typ 1 hjul.

avsmalnande Wheel

En avsmalnande hjul är som en rak hjulet, men hjulet är tjockare mot mitten och blir tunnare mot den yttre diametern. Denna typ av hjul är känd som en typ 3 eller typ 4 hjul. Den avsmalnande hjulet är mycket starkare än ett rakt hjul och används typiskt för slipning kuggar och kugghjuls trådar. Detta hjul föredras för slipning objekt som kräver stora sidobelastningar.

cylinder Wheel

Cylindersliphjulet kallas också en hjulring. Detta hjul har en längd som är lika med eller större till bredden av hjulet. Det är också ingen har ett centrum monteringsstöd. Den är monterad till svarven genom bultning på en stödplatta. Detta hjul används endast i vertikala eller horisontella spindelslipar. Den maximala bredden av hjulet är 12 inches, och det används endast för framställning av plana ytor.

skålen Cup

Skålen koppen är en mycket tunn typ av slipskiva som kan producera slitsar och skrevor. Den används främst i skärslipning eller jigg slipning.

Diamond Wheel

Diamond slipskivor har industriell kvalitet diamanter längs slipkanten. Detta hjul används för att slipa mycket hårda material, såsom hårdmetallskär, ädelstenar och betong.

tefat Wheel

Fatet slipskiva används för att slipa fräsar och spiralborrar. Det är känt som en typ 13 hjul och används i stor utsträckning i icke-bearbetningsytor och bibehåller sågklingor.

deprimerad Center

En slipskivan innehåller en deprimerad centrum. Det används när monteringsverktyg, såsom gjutgods, delningslinjer eller svetsfogar, som behöver hållas borta från slipning. Hjulet kommer att vara platt med en deprimerad centrum. Tre typer av deprimerade hjul finns: Typ 27, typ 28 och typ 29.