Vad är konjak fiber?

Vad är konjak fiber?


Konjak fibrer, som också är känd som Glukomannan, eller shirataki, kommer från knölarna av växten Amorphallus konjak. Anläggningen växer naturligt i östra Asien. Japanska och kineser har ätit denna anläggning i tusentals år, och du kan äta här kostfiber för sin smak och många potentiella hälsofördelar. Alltid rådfråga en läkare innan du tar något tillägg produkt.

användningar

Konjak fiber kommer i olika former, och du kan använda den i en mängd olika sätt. Du kan köpa konjak fiber i vanliga pasta former, inklusive spaghetti, linguine, snäckor och penne. Du kan använda dessa produkter som substitut för pasta i recept som lasagne eller pasta primavera. Konjak fiber kommer också i en mjöl eller pulverform, och du kan använda den som förtjockningsmedel i såser och såser, och som en ingrediens i bakning.

Viktminskning

Konjak fiber är populär för sin potential som en viktminskning stöd. Den mänskliga kroppen kan inte smälta och absorbera det eftersom det är en kostfiber. Detta innebär att den inte har några kalorier, och av denna anledning, vissa människor kallar konjak fiber ett mirakel nudel. Eftersom du måste äta färre kalorier än du använder för att gå ner i vikt, kan konjak fiber vara en god mat för viktminskning. Även om det är en kolhydrat, är konjak fiber lämpar sig för de flesta människor på låg carbohydratedieter eftersom den inte har några effektiva kolhydrater.

lösliga fibrer

Konjak fiber är en löslig fiber, vilket ger möjlighet att förbättra din kost om du har brist på fiber. Konjak fiber är en koncentrerad källa av lösliga fibrer, med varje 85g servering av konjak fiber pasta med tre gram lösliga fibrer och noll kalorier. Vissa livsmedel märkningen om lösliga fibrer är allmänt accepterat, såsom dess sannolikhet för att minska risken för hjärt-kärlsjukdom som en del av en fettsnål kost som innehåller fullkorn, frukt och grönsaker.

Andra fördelar

Konjak fiber kan ha en positiv effekt på kolesterolhalten i blodet genom att öka HDL, eller "goda" kolesterolet och sänka LDL, eller "onda" kolesterolet. Det kan också bidra till att reglera blodsockret eftersom dess lösliga fibrer saktar absorptionen av näringsämnen och förhindrar blodsockertoppar. Denna möjliga nytta kan vara ännu viktigare för människor som oroar sig typ 2-diabetes. Konjak fiber kan lindra förstoppning genom att öka fekal bulk. Alla dessa fördelar är fortfarande osäkert, men, och det är viktigt att rådgöra med din läkare innan du tar någon mat eller tillägg för hälsa ändamål.

Säkerhet

Många av de vetenskapliga studier som undersöker fördelarna med konjak fiber har använt doser av cirka tre till fem gram per dag. Detta är det belopp i en portion, eller 85g, av konjak fiber nudlar. Konjak verkar vara mestadels säker, men kan orsaka gas eller diarré när du börjar först att ta det. Dessutom kan vissa former av glukomannan tabletter blockera matstrupen genom att absorbera vatten och expandera innan den når magen.