Paris frisyrer i 1830

Paris frisyrer i 1830


1830-talet skedde under en tid känd som "den romantiska perioden." Under denna tid frisyrer var utsmyckade och genomarbetade. Vid denna tid Paris hade blivit världens huvudstad i mode och stil, och Frenchwomen pionjärer dessa detaljerade utseende, inspirerande Englishwomen och amerikaner i processen. Även om stilen kan genom anpassade ett oändligt antal sätt, var det estetiska definieras av flera viktiga funktioner.

Lockar och lockar

1830 frisyrer bestod av många snäva lockar och lockar. Ofta kvinnor placerade lockar runt ansiktet eller hjässan, nästan som en gloria. Det var mycket vanligt för dem att lämna snäva Ringlet rankor som hänger på sidorna av huvudet i täta grupper eller glest runt hela huvudet. Ibland damer ordnade sitt hår i rader av enkla, långa lockar som liknade smala rör. Ingen frisyr under denna tidsperiod var fullständig utan små, trånga lockar. Avslappnad stil kan innebära siden turbaner eller huvuddukar, men rankor skulle ändå peta ut från under locket för att rama in damens ansikte.

Skildes och Flat

På toppen av huvudet en kvinna skulle skiljas håret i mitten och släta håret platt mot hennes hårbotten. Den enda gången en stil innebar extra dimension högst upp i huvudet var när en kvinna fäst håret på plats där. Hår var aldrig omfattande. Ladies kan alternativt dra i håret rakt bakåt, vilket eliminerar någon del men ändå bibehålla samma platta kvalitet. Arbetade hattar var lika populär på den tiden, vilket är anledningen till att kvinnor höll sitt hår så platt i området.

kvälls~~POS=TRUNC Styles

Kväll frisyrer var ännu mer genomarbetade. Även om inte alla kvinnor valde att skapa sådana utsmyckade frisyrer, många kvinnor använt kväll sociala evenemang som en ursäkt för att visa spektakulära hår arrangemang. En ubiquitous stil, som kallas Apollo Knot, inblandade ordna högar av lockar i en off-center plats. En stil som kallas Madonnan involverade den mest förekommande användnings lockar med en mängd rankor staplade på varje sida av huvudet.

Asymmetri

Apollo Knut var inte den enda tillämpningen av asymmetri i hårstyling. Korta rankor hängde runt hårfästet i asymmetrisk placering, och kvinnor skulle ofta stapla lockar på ena sidan av huvudet, hålla håret spänd på den andra sidan. Asymmetriska arrangemang av hår var oftast kompenseras av överstycken lika detaljerad som frisyrer de tillsammans.