Hur fungerar en Scroll Compressor Arbete?

Hur fungerar en Scroll Compressor Arbete?

Vad är en Scroll Compressor?

En scrollkompressor är en form av luftkompressor först uppfanns 1905. Trots sin ålder är scrollkompressorn fortfarande vanligt förekommande i luftkonditioneringssystem, centrala värmepumpar, och fordonsindustrin luftkonditioneringsanläggningar. Samma utformning ingår i fordonsladdare där det är mer allmänt känd som en scroll-typ kompressor. Till skillnad från traditionella kolvdrivna luftkompressorer, scrollkompressorer köra mer smidigt och är mycket mer energieffektiva tack vare den process genom vilken de komprimera luft.

Strukturera

Grundval av den spiralkompressor är en lufttät kammare formad som en trumma eller cylinder. Inom denna kammare är två spiraler av metall, förregling med varandra. En av spiraler är statisk; det svetsade på plats och rör sig inte. Den andra ligger på toppen av en fram- och återgående armatur ansluter till pumpens motor. Ventil luftintag ligger på basen av trummans yttre, där de yttersta kanterna på spiralerna konvergerar. Utgångsventilen är placerad på toppen av trumman där centra hos spiralerna möts.

Hur fungerar en Scroll Compressor Arbete?

Motorn startar ankaret rörligt, vilket gör att spiralen att röra sig i ett rest cirkelrörelse. Notera att spiralen inte roterar, men det hela som rör sig i en konstant cirkel. Som spiral rör sig, alstrar den sug som den trycker mot sidorna av den statiska spiralen. Dessa fickor gå från luftintaget inåt, runt och runt kropparna av de två spiraler, komprimerande hela tiden när de rör sig mot mitten av trumman. När de når centrum av de båda spiralerna är luften komprimeras och tvingas genom utgångsventilen genom den kontinuerliga rörelse. Vissa scrollkompressorer har en lagringskammare ansluten till utgångsventilen in i vilken luften är placerad, där andra ansluta direkt till lufttäta slangar, genom vilka den komprimerade luften pumpas.