Metoder för Vermicomposting

Metoder för Vermicomposting


Vermicomposting, eller kompostering med maskar, är ett sätt att återvinna värdefulla resurser. Worm kompostering använder röda maskar att äta och bryta ned organiska ämnen och återvinna dem i deras gjutgods som användbar mark. Gjutgods är helt enkelt maskar "avfall, men till en trädgårdsmästare de näringsrika gödsel. Det är en utrymmesbesparande sätt för lekmannen att återanvända matrester och skörda frukterna i kompost och kompost te. Vermicomposting är också en effektiv kompromiss till att hålla ett livsmedel avfallsbehållare sitter på köksbänken. Worm kompostering är luktfri, snabb och billig.

Inomhus

Vermicomposting kan ske inomhus eller ut, men hänsyn bör tas till den temperatur maskar föredrar. De kommer att vara mest aktiva i mellanklass temperaturer. Dessutom är den idealiska kompostering temperatur mellan 55 och 75 grader Fahrenheit. Extrema temperaturer är inte bra för maskar eller komposten, så i ett antal zoner, kommer inomhus kompostering vara mest fördelaktigt. Det kan finnas en viss oro lukt som matavfallet kompostering. Detta bör inte vara ett problem om de matrester skärs små och endast tunna skikt läggs till komposten på en time.The röda maskar behöver tid för att äta mat och konvertera det, så att du inte vill lämna en stor mängd av avfall i komposten. I tre till fyra månader, kommer maskar har gjort sitt jobb. För att hålla varandra följande satser kommer, flyttar nästan komposterade klipp på ena sidan och starta en annan stapel på den andra. Maskarna kommer att flyttas till den nya näringskälla när de är klar med den gamla. Ta bort den färdiga stapeln och du är redo att befrukta.

Utomhus

För utomhus kompostering, behöver du ett fack med en slitsad och monterat lock för att hålla tvättbjörn och gnagare ut. Linje bin med sängkläder, som strimlad kartong, papper eller kommersiell masken sängkläder. Bin bör vara två tredjedelar av nytt strö. Strö måste vara våt, så dra ut och dra den i vatten i en stor container, sedan pressa ut fukt. Det kommer att behöva misted varje gång på ett tag för att hålla fukt. Maskarna tillsätts nästa och kan förvärvas på nätet eller på en fiskebutik. Skikt i matrester och verksamheten är redo att gå. Om kompostering utomhus på sommaren, bör masken sängen flyttas till en skuggig plats för att förhindra att maskar från att bli överhettad. Masken säng kommer också att behöva flyttas inomhus om temperaturen blir under fryspunkten.

Kommersiell

Ett antal växthus och odlare använder vermicomposting att skapa en rik kompost ändring. Worm gjutgods också säljs i detaljhandeln. Kommersiella mask komposte använder två metoder. Den första handlar om skiktning röda maskar och delvis komposterat material i trälådor eller upphöjda bäddar. Sängarna är hålls fuktig, och i 12 veckor en skärm är placerad över högen med nya "mat" på den. Maskarna krypa igenom skärmen till den nya maten och placeras i nya behållare för processen att börja igen. Den andra metoden innebär att man använder en sängar stapel kallas Widrow, som har all den näring maskarna behöver. Det är i en stor hög och även om det har några hinder, inte maskarna inte gå någonstans så länge de har mat. Gjutgods skördas och säckar för hemmet trädgårdsmästare att köpa. De förbättrar markens fukt lagring, förbättra groning och rottillväxt, förbättra markens struktur och lägga viktiga mikroorganismer.