Hur Feed Freshwater Tropical Fish & musslor

Hur Feed Freshwater Tropical Fish & musslor


En välskött sötvatten tropiska akvarium kräver mer än några livsmedel pellets en gång om dagen för optimal hälsa. Forskning fisken du hålla ditt akvarium, och justera flödet för att rymma fisk som främst rovdjur kontra fisk som är allätare, och om dina arter föredrar att mata in dagen eller på natten. I allmänhet är en mängd olika kommersiella och levande föda med lite vegetation det bästa sättet att mata en tank.

Instruktioner

morgon Feed

1 Stäng av akvariets filter och motorhuven.

2 Släpp en liten mängd av kommersiella fiskpellets och / eller flingor i din tank. Mata bara så mycket som fisken kommer att förbruka under tre minuter. Pellets eller flingor du väljer beror på storlek, typ och matvanor din fisk. Flingor fungerar bäst för mindre fiskar som simmar upp till ytan för att mata, medan sjunkande pellets är bättre för mitten och botten-simmare med stora munnar.

3 Slå på akvariets filter och stäng huven.

kvälls Feed

1 Stäng av akvariets filter och motorhuven.

2 Mata din fisk antingen levande eller frystorkade mygglarver, artemia eller vattenloppor. Mata bara så mycket som fisken kommer att förbruka under tre minuter. Av dessa livsmedel, är levande artemia lättast odlas hemma.

3 Foder algätare och växtätare med sjunkande alger wafer, och / eller en bit av romansallad, zucchini, eller spenat. Fäst grönsaker till en sänke eller fäst den vid sidan av tanken. Alger-ätare bör endast ges en gång dagligen så att de konsumerar tankens alger under resten av dagen.

4 Spot foder musslor med en pipett eller en spruta utan nål. Långsamt släppa en lämplig filtermatar mat nära musslor. Alla kommersiella filtermatar livsmedel tillgängliga i djuraffärer och på nätet marknadsförs för marina filtrerare, men de kommer att arbeta för sötvatten musslor. Alternativt kan du göra din egen grön vatten att mata musslor. Musslor kommer också konsumera alger och matrester i tanken under hela dagen.

5 Lämna dina filter av för en halv timme efter utfodring musslor för att ge dem tid att ta i maten.