Grumman kanotInformation

Grumman kanotInformation


Grumman kanoter tillverkas av Marathon Boat Group och är den äldsta aluminium kanot gjorts i USA. Grumman kanoter är en favorit bland friluftsentusiaster på grund av sin mångsidighet och oöverträffad säkerhet, eftersom de är praktiskt taget osänkbara. Använder allt från dagsturer till fotograferings floden forsar till andjakt. Alla Grumman kanoter är tillverkade av lätt aluminium för hållbarhet och enkelt underhåll och finns i flera modeller, stil och längder.

användningar

Grumman kanoter är extremt mångsidiga och lämpade att valfritt antal användningar. Grumman kanoter fungerar bra för drift fiske ett grunt floden och trolling med en elektrisk motor. De är lika lämpade för flottör resor, rinnande vitt vatten, flod camping eller en lugn utflykt runt en lugn sjö. Grumman kanoter är en favorit för rådjur och anka jägare att nå områden som annars skulle vara otillgänglig som en ö mitt i en flod eller ett träsk.

Funktioner

En av de starkaste försäljningsställen av Grumman kanoter är en säkerhetsfunktion de pionjärer. Grumman introducerade design som inkorporerar interna flythjälpmedel i kanoten struktur som gör hantverk nästan omöjligt att sjunka. Denna funktion ger dem möjlighet att fortsätta att flyta även när den är helt översvämmas. Grumman kanoter har valfria sidomotorfästen som gör det möjligt för en utombordsmotor som ska användas på traditionella v-formade akterspeglar.

modeller

Grumman kanoter kommer i 13, 15, 16, 17 och 19 fots längder. De kortare modellerna har en bredare stråle och är utformade mer för användning i stilla vatten som sjöar. Ju längre och smalare kanoter är utformade för snabbare vattenanvändningen som forsar och är den mest mångsidiga, eftersom de också kan användas på lugna vatten samt. Grumman kvadratakter kanoter är utformade med tyngre spröjs för användning med utombordsmotorer och finns i 15, 16, 17 och 19 fots längder. Grumman erbjuder också en ekonomi linje kanoter kallas Falcon serien.

Konstruktion

På grund av ökande kostnader, Grumman inte längre tillverkar glasfiber kanoter. Alla yttre ytor alla modeller från Grumman kanoter görs nu helt av hög draghållfasthet aluminium. Alla skarvar är fästa vid varandra med aluminium tofter som är säkrade med nitar och skruvar av rostfritt stål. Alla kontaktpunkter är belagda med en speciell marint tätningsmedel för att säkerställa vattentäthet. De förseglade aktern och fören fack är fyllda med hög densitet flotation skum.

Vård

På grund av deras all aluminiumkonstruktion, kanot kräver mindre underhåll. Tvätta kanot om det blir alltför smutsiga, eller när den har utsatts för saltvatten. Regelbundet kontrollera att vara säker på att ingen av de nitar eller bultar har lossnat. För att skydda din kanot från oxidation kan du använda en låg slip bilvax. Skydda din kanot från skador genom att förvara den på en säker plats eller hänga den ur vägen.