Felsökning en GE profil tvättmaskin

Felsökning en GE profil tvättmaskin


En GE Profile tvättmaskin som inte fungerar som den ska inte nödvändigtvis betyda att du måste gå till kostnader och olägenheter för att ringa en servicetekniker. Många faktorer påverkar hur väl brickan fungerar och det finns tillfällen när mindre buggar kan orsaka stora problem, såsom brickan läcker eller inte spinning vid centrifugering. Du kan enkelt felsöka tvättmaskinen själv och identifiera många problem som du snabbt kan åtgärda själv utan kostnad.

Instruktioner

1 Koppla brickan eller utlösa brytaren så att brickan inte startar oväntat.

2 Kontrollera avloppsslangen för veck. Räta en snodd dräneringsslang. Inspektera hur avloppsslangen går in i avloppet. Tömningsslangen bör inte vara fyllda i avloppet; istället bör det finnas ett mellanrum mellan dem. Dessutom bör avloppsslangen böjas till en U-form strax innan det kommer in i avloppet. Om det inte är, böj avloppsslangen i rätt form och hålla den på plats med buntband.

3 Kontrollera din huvudsakliga hushållsavlopps för att se om det är igensatt. Ett bra sätt att göra detta är att kontrollera andra avlopp i huset för att se om de fungerar. Om flera av avloppet inte fungerar, ringa en rörmokare om du inte har erfarenhet rensa huvuddränerings till ditt hus.

4 Öppna luckan och undersöka brickan pumpfiltret för att se om det är igensatt. Åtkomstluckan, som ligger i centrum av den nedre panelen av framsidan av brickan, kan öppnas genom att man placerar ett mynt i skåran och vrida. Placera ett tråg eller skål och handdukar under luckan innan du öppnar den.

5 Vrid spolarpumpfiltret moturs för att ta bort den. Rensa ut skräp i pumpfiltret. Sätt den på plats igen och vrid den medurs. Stäng luckan och relatch det.

6 Öppna brickan och för att se om lasten är balanserad (kläder fördelas jämnt i trumman på brickan). Omfördela kläderna i trumman om det behövs. Kör avloppet och snurra eller skölja och centrifugera cykler.

7 Antag att motorn är överhettad. När motorn blir överhettad, stannar brickan automatiskt i två timmar eller så för att svalna. Anslut brickan tillbaka och justera brytaren till på. Maskinen kan starta igen automatiskt. Vänta ett par timmar för att se om det startar.

1 Kontrollera dörrtätningen för att se om den är skadad, sliten, eller rivas. Om det är, byt ut den.

2 Titta bakom brickan. Om det finns vatten, är maskinen oversudsing. Använd mindre tvättmedel.

3 Kontrollera slanganslutningarna för att se om de är täta. Tömningsslangen måste sättas in i avloppet på rätt sätt (se ovan). Kontrollera hushållsavlopps att se om det är igensatt.

1 Kontrollera att maskinen för att se om det är i nivå front-to-back och sida till sida. Använd en vattenpass. Använd gummi utjämning ben att korrigera eventuella problem.

2 Öppna dörren och se om belastningen av kläder är balanserad. Omfördela poster i brickan vid behov.

3 Blanda tunga och lätta föremål i varje tvätt. En bricka full av tunga föremål kommer sannolikt att bli obalanserad och stopp.

1 Välj rätt tvättcykeln för den typ av kläder i tvättmaskinen. Separata kläder efter typ av tyg och färg för tvätt.

2 Använd rätt mängd tvättmedel för varje last. Detta är särskilt viktigt om du använder HE tvättmedel. För mycket HE diskmedel kan orsaka oversudsing och en dålig lukt i tvättmaskinen och på kläderna.

3 Använd en vatten balsam eller installera en avhärdare om du har hårt vatten i ditt hem.