Vad som händer vid en dopet?

Vad som händer vid en dopet?

Det grundläggande

En Dop är en religiös ceremoni vanligt i kristna samfund. Tanken bakom en dopet är att offentligt förklara att en nyfödd son eller dotter kommer att höjas till ägnas åt undervisning och ideal Jesus Kristus. Under en dopet ett barn döps, korrekt namngivna, och badade i sakramental heligt vatten. Dopet är också där ceremoni där båda ett barns föräldrar och faddrar erkänner etik och ideal genom vilka deras barn höjs - nämligen att de kommer att höjas för att vara en kristen.

Pre-Ceremony

För att ett barn ska döpte många kyrkor och samfund kräver ett barns föräldrar att genomgå "Pre-Ceremony Dop Counseling." Detta görs så att föräldrarna är fullt medvetna om exakt vad en dop är, varför det är viktigt, och vad som kommer att gå på under ceremonin. Det är viktigt i den kristna religionen för föräldrar att helt förstå exakt åtagande de gör för sina barn genom att låta dem döpt.

Ceremonin

Under en dop är ett barn klädd i en specialiserad kläder utformats enbart för denna ceremoni. Outfit är tänkt att symbolisera dygder rengöring och renhet, och är vit till färgen. I början av ceremonin föräldrarna till snart kommer att vara döpt barn förkunna för alla närvarande att deras barn kommer att höjas till vara Christian, och sedan barnet döpt. Vid denna punkt ger prästen föräldrarna ett tänt ljus som sägs representera Jesus. Vissa valörer av den kristna tron ​​kommer också att kräva att barnet ska namnges på denna punkt, även om detta inte är standard.